Kun kesäsuunnitelmat menevät uusiksi

lauantai 15. kesäkuuta 2019
Me olimme päätäneet, että emme matkusta tämä kesänä muiden vuosien tapaan ulkomaille. Olemme olleet monina kesinä viikon tai kaksi Pärnussa. Viime kesänä yhdistimme Pärnun matkaan myös muutaman päivän Riikassa ja Jurmalassa sekä retken Haapsaluun. Tänä kesänä ajattelimme olla ekologisempia matkailijoita ja lomailla Suomessa. Lapsillemme esimerkiksi Helsinki on varsin tuntematon kaupunki. Sieltä lähdetään vain laivaan tai lentokoneeseen. Meidän mielestä olisi jo aika tutustua paremmin pääkaupunkiin.

Me emme olleet vielä täysin lyöneet lukkoon lomasuunnitelmia ja minä salaisesti haaveilin sittenkin reissusta ulkomaille. Josko äitini miehensä kanssa lainaisi meille taas asuntoaan Pärnussa. Tällä viikolla kohtalo päätti toisin. Mieheni mursi jalkansa poikien painitreeneissä ja näillä näkymin jalka on kipsissä 10 viikkoa eli koko kesän. Pärnun asunto sijaitsee hissittömän talon neljännessä kerroksessa eli se voidaan ainakin unohtaa.Tässä vielä hymyilyttää. Seuraavana päivänä vasta selvisi, että jalkapöydän luissa on 3 murtumaa ja isovarvaskin on murtunut.


Tässä on pikku hiljaa alkanut selvitä, mitä tarkoittaa murtunut ja kipsattu jalka. Miehelle oli järkytys, että kipsiä pidetään 10 viikkoa. Parikymmentä vuotta sitten häneltä katkesi kaksi luuta toisesta jalasta. Silloin hän oli jo kuuden viikon jälkeen luistelemassa ja kahdeksan viikon jälkeen hän pelasi jo lätkäpelin. Silloin jalka leikattiin ja siihen laitettiin ruuveja. 
Mies valitsi pinkin kipsin, koska tänään juhlitaan hänen serkkunsa 40-vuotissynttäreitä ja pukeutumiskoodina on pinkki. Kuskia ei tarvitse arpoa, koska minä toimin kuskina seuraavat viikot. Juhlissa viivytään niin pitkään, kun mies helposti turpoavan jalkansa kanssa pystyy. 

Mies tekee normaalisti paljon kotitöitä. Nyt työnjako menee uusiksi. Pojat saavat leikata nurmikon. Lapset saavat osallistua muutenkin enemmän kotitöihin. Miehen hommia on ollut lattioiden pesu ja lähes päivittäinen imurointi. Hän on myös vienyt muovit ja muut kierrätettävät roskat työmatkallaan kierrätyspisteeseen useita kertoja viikossa. 

Mies ei ensin meinannut ottaa ollenkaan sairaslomaa. Nyt hän aikoo tehdä töitä kotisohvalta seuraavat kaksi viikkoa. Sen jälkeen hän on suunnitellut menevänsä työkaverin kyydissä töihin.


Perjantai-aamu meidän perheessä. Mies tekee töitä sohvan kulmassa. Pojat katsovat tv:tä ja tablettia. Hoitolapset eivät ole vielä saapuneet.Tsemppiä miehelle ja meille muille! 


Ps. Kirjoitan tätä lauantai-aamuna sängyssä kännykällä. Yleensä mies nousee laittamaan aamiaista. Minua niin ärsyttää aamiaisen laittaminen. On ehkä syytä opetella tykkäämään siitä! 


Mukavaa viikonloppua!


18 kommenttia

 1. Voi ei. Välillä tulee juuri tällaisia asioita vastaan, jotka muuttaa suunnitelmat ja arjen aivan täysin. Paljon tsemppiä sinne teille <3

  VastaaPoista
 2. Meillä on hyvät miehet! <3 :,D Just eilen mietin, et ai kauhee, jos mun jalan loukkaantuminen olisi tapahtunut tuolle miehelle tai jos tuo olisi mun sijasta raskaana (onneksi se ei sentään ole mahdollista!). xD Ai miten ihana on työaamuinakin nousta sängystä, kun jopa aamupalaleivät on valmiiksi tehtyinä ja kotiin tultaessani ruoka on laitettuna... Tekee myös kotitöitä ja hoitaa vielä hevosenikin. <3 Tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä huomaa miten paljon mies normaalisti tekee.
   Minulta on ihan mennyt ohi, että sinäkin olet loukannut itsesi. Pitääkin tulla lukemaan kuulumiset.

   Poista
 3. Kymmenen viikkoa on ihan hurjan pitkä aika. Tsemppiä vaan teille kaikille, mutta tottakai tärkeintä on, että jalka tulee kuntoon. Kotimaan matkailu on hyvä vaihtoehto ja onhan se välillä mukavaa vaihtelua (ajattele se niin). Helsingissä riittää paljon katseltavaa ja koettavaa. Olen itsekin kesällä menossa sinne pariksi päiväksi viettämään siskoni kanssa laatuaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä on tosiaan saada mies ja koipi kuntoon. Pitkiä aikoja ei vielä voi olla liikkeellä, kun jalka turpoaa jos ei ole koholla.
   Kivalta kuulostaa teidän Helsinki-suunnitelmat. :)

   Poista
 4. Hui! 10 viikkoa!! Se on pitkä aika ja vielä kun se osuu olemaan "koko Suomen kesä". Tsemppiä ja jaksamista ihan jokaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ei ole helppoa paljon urheilemaan tottuneelle.

   Poista
 5. Voi ei, tsemppiä ja ihanaa kesää joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
 6. Voi ei :/. Tsemppiä teille ja toivottavasti keksitte jotain kivaa tekemistä vaikka kipsi onkin matkassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Eilen mies makaili kipsijalka koholla veneen kannella, kun me muut saunoimme ja hypimme järveen.

   Poista
 7. Mun loukkaantumisesta, kun tipuin kohtalokkain seurauksin hevosen selästä on kulunut jo jokunen vuosi. Puoltoista vuotta murskaantuneen nilkan vuoksi olin poissa töistä ja vuoden kipitin painoa varaamatta nuiden ah niin ihanien kyynersauvojen kanssa. xD Edelleen nilkassani on rautaa ihan rutkasti ja luunpala kuoliossa, mutta toistaiseksi olen säilynyt kivuitta. Joskus voi olla nilkan jäykistys edessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Sulla onkin ollut paljon pahempi loukkaantuminen! Toivottavasti saat olla ilman kipuja jatkossakin!

   Poista
 8. Ou no, kyllä hankaloituu elämä ja 10 viikkoa on ikuisuus, etenkin kesällä.

  Viime kesänä ei käyty reissussa ja ilmat olikin auvoiset, joskus on vaan ihanaa viettää kotilomaa.

  Tsemppiä teille ja aurinkoista juhannusta. 🌞🌿🍓🌿🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Kesä ja kipsi on asennekysymys ja välillä on kieltämättä asenneongelmia.

   Aurinkoista ja ihanaa juhannusta!

   Poista

Instagram