Tammikuun toinen viikko

sunnuntai 13. tammikuuta 2019
Takana on vuoden ensimmäinen kokonainen arkiviikko. Lapset palasivat maanantaina kouluun yli kahden viikon joululoman jälkeen. Illat täyttyivät lasten harrastuksista. Herätyskello soi aamuisin kuuden jälkeen ja iltaisin menin liian myöhään nukkumaan. Lapsetkaan eivät saaneet ajoissa unta. Me kaikki olimme vielä lomarytmissä.

Valmistauduin viikkoon suunnittelemalla etukäteen koko viikon lounaat ja välipalat. Kirjoitin ruokalistan jääkaapin oveen ja viereen ostoslistaa kauppassa käyntejä varten. Tämä järjestely helpotti arkea. Olen ostanut tätä varten Tigerista jääkaapin oveen magneettisen ruokalista/ostoslista lehtiön. Teen joka päivä uuden ruuan lounaalle. Syön lounaan hoitolasten ja kuopuksen kanssa. Iltaisin lämmitämme usein lounaalta jäänyttä ruokaa. Niin tälläkin viikolla. Ainoastaan yhtenä iltana tein ruokaa. Söimme uuniperunoita katkaraputäytteellä.
Ruokalista

Ma: makaroonilaatikko, porkkanaraaste, salaatti
Vp: riisipiirakka, päärynä
Ti: nakkikeitto
Vp: jogurtti, banaani, leipä
Ke: kanakiusaus, salaatti 
Vp: hedelmiä, leipä
To: linssibataattikeitto, raejuusto, ruiskrutongit
Vp: viili
Pe: tonnikalapasta, salaatti
Vp: hedelmiä, leipä 

Meidän tokaluokkalainen oli kuluneella viikolla yhden yön luokkansa kanssa leirikoulussa. Leirikoulu oli onnistunut ja tyttö viihtyi. 5-vuotias ikävöi isosiskoaan. Tytöt leikkivät joka päivä yhdessä Barbeilla ja nyt puuttui leikkikaveri. Minä kävin nuorimman kanssa kirjastossa ja piirtelimme yhdessä. Selvisimme illasta ilman siskoa. Mutta voi sitä riemua kun isosisko seuraavana päivänä tuli kotiin!
Tällä viikolla oma aikani oli neulomista sohvannurkassa ja bullet journalin täyttämistä. Kuuntelin loppuun Mia Kankimäen kirjan: Naiset joita ajattelen öisin. Olipa mielenkiintoinen kirja! Suosittelen.Viikonloppua olemme viettäneet Mikkelissä miehen siskon perheen luona. Myös miehen vanhemmat ja toinen sisko asuvat täällä. Eilen pojilla ja miehellä oli säbäturnaus, jota olimme katsomassa. Tytöt pääsivät mummon ja papan luokse leikkimään tätinsä vanhalla barbiautolla. Minä kävin pikaisesti ostoksilla ja pitkällä kävelylenkillä. Illalla innostuimme tekemään joukolla kyselyitä Matequiz-nettisivuilla ja vastailimme toistemme kyselyihin.

Jos haluat kokeilla kuinka hyvin tunnet minut, niin  kyselyni löytyy TÄÄLTÄ!

Rentoa sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa! 

Meillä on tänään ohjelmassa vielä kyläilyjä Mikkelissä, kotimatka sekä ensi viikon suunnitteleminen. Suunnittelemme ensi viikon ruuat ja treenikuskaukset. Tavoitteena on mahduttaa omia menojakin ensi viikoon.

Miten sinun vuotesi on alkanut?
Vinkit arjen helpottamiseksi ovat myös tervetulleita!

14 kommenttia

 1. Ruokalista vaikuttaa erittäin pätevältä. Meillä ei nuo ruokalistat tahdo toimia ollenkaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on unohtunut suunnittelu usein alkuinnostuksen jälkeen. Työn puolesta joudun kyllä jo jonkin verran suunnittelemaan.

   Poista
 2. Meillä vuosi on alkanut varsin rauhallisessa tahdissa, mutta kohta se vauhti kiihtyy kun itse palailen töihin ja neiti aloittaa päivähoidon perhepäivähoitajan hoivissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pieni pääsee kodinomaiseen hoitoon. :)

   Poista
 3. Hyvä idea tuollainen ruokalista, täytyy itsekin kokeilla kun arkisin tuntuu olevan niin hankalaa aina miettiä, että mitä ruokaa tekisi :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu helpottaa arkea, mutta miten se onkin välillä niin hankalaa.

   Poista
 4. Nyt ei kyllä ole mitään helpottavia vinkkejä. Oma viikko meni ihan hujauksessa, toisen työpäivän jälkeen tuntui siltä, etten lomalla olisi ollutkaan. Tänään olen kestinnyt tytärtä, jolla on viikolla synttärit ja sen jälkeen nukuin päikkärit. Nyt pääsin sentään koneelle vähäksi aikaa. Vielä pitää poika ruokkia, jahka saan hänet kotiin tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma unohtui nopeaan. Ihan kuin siitä olisi jo kuukausia!

   Poista
 5. Ruokalistat on hyvä juttu. Voi kun jaksaisikin taas tehdä sellaisen. Yleensä meillä tehdään kerralla iso satsi, josta riittää kahdeksi päivälliseksi. Yhtenä päivänä innostuin myös paistamaan isomman satsin kanaa ja sain niistä parin päivän työeväät :) Aika usein mun työeväät on muuten joko patonkia täytteillä tai sitten jotain puolivalmista/einestä. Niitäkin onneksi saa nykyään hyvänmakuisina ja ihan terveellisinä vaihtoehtoina.

  Tsemppiä arkeen! <3 (Täällä vähän pienoista kapinamieltä sitä kohtaan, mutta ei kai auta kuin potkia eteenpäin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja satseja tehdään meilläkin. Syöjiä vaan on paljon. Kapinamieltä oli/on täälläkin. Nyt tosin on jo arki vienyt mukanaan. Kukaan ei edes muista lomaa.

   Poista
 6. Vuosi on alkanut ihan mukavasti, aloitin heti joulun jälkeen tarkkailemaan ruokavaliota ja nyt on ollutkin helppoa, kun on tehnyt ruuat aina parille päivälle etukäteen, niin voi vaan ottaa jääkaapista. Helpottanut mun elämää, mutta mieshän sitten joutuu tekemään omat ruokansa, ainakin välillä, haha :D Ruokalistat on kyllä ihan näppärä keksintö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa, että olet ottanut terveellisemmän ruokavalion heti vuoden alkuun.

   Poista
 7. Hieno ruokalista! Mä tein kanssa listoja ennen kun oli se 18km kauppaan, niin joutui vähän suunnittelemaan. Nyt suunnittelen kaksi päivää kerrallaan, koska silloin kun kaikki lapset on paikalla, ruokaa joutuu ostamaan niin paljon, että enempää ei mahdu kerralla jääkaappiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lyhytmatka kauppaan, mutta suunnitteleminen vähentää kaupassakäyntiä. Illat täyttyvät muusta ohjelmasta.

   Poista

Instagram