Pitkästä aikaa lapaset

keskiviikko 10. tammikuuta 2018
Talvisin käytän melkein pelkästään lapasia. Sormikkaissa minulla palelee sormet ja tällä hetkellä en edes omista yksiäkään rukkasia. Minulla on yleensä kahdet lapaset päällekkäin. Myös vanhin poikamme on tänä talvena alkanut käyttää lapasia. Hänellä on jo sen verran suuret kädet, että hän on ottanut jo kahdet minun lapaseni omaan käyttöönsä. Oli siis aika neuloa pojalle omat lapaset.




Neuloin lapaset Novitan ohjeella valmiiksi raidoitetusta 7 veljestä langasta. Lapasissa on kiilapeukalo. Minun oli tarkoitus tehdä näistä lapasista hieman paksummat neulomalla samaan tapaan kuin vahvistettua kantapäätä neulotaan, mutta muistin asian vasta kun ensimmäinen lapanen oli melkein valmis.

Näiden lapasten jälkeen olen jo neulonut yhdet lapaset itselleni ja toiset ovat puikoilla. Lyhyt valoisa aika haittaa valokuvasta sen verran, että minulla ei vielä ole kuvia omista lapasistani. Nämäkin kuvat on otettu juuri hetki ennen pimeää eli valo oli jo aika huono.

 



Jos kuulostaa siltä, että täällä vaan istuskellaan sohvalla ja neulotaan niin EI. Vuosi on alkanut vauhdikkaasti ja menoja on kalenterin täydeltä. Minullakin on nyt täysi hoitoryhmä viikon jokaisena arkipäivänä, joten neulonta on tapahtunut illalla myöhään ja vähän viikonloppunakin.

14 kommenttia

 1. Kivan näköiset lapaset! :) Pääsisipä itsekin kutomaan, mutta tuo pieni rakas 3 kuukautta vanha poika vie kaiken ajan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti pienestä! <3 Kasvavat niin kovin nopeasti! Varmasti ehdit vielä neulomaan.

   Poista
 2. Tosi kauniit lapaset olet neulonut. Minä aloitin työt tällä viikolla ja heti alkoi mahdoton haipakka. Pieni hetki ompeluun tai tuunauksiin nollaa kivasti vilkkaan työpäivän paineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neulominen tosiaan rentouttaa. Stressaantuneena ja huolissaan ollessa tuleekin neulottua tai virkattua paljon.
   Tsemppiä arkeen!

   Poista
 3. Kauniit lapaset olet pojallesi tehnyt. Poika on onnekas, kun äiti kutoo hänelle vaikka mitä hienoa. Itse olen tosi surkea käsitöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poika joutuu myös usein malliksi neulekuvauksiin. Se ei ole lempipuuhaa.

   Poista
 4. Kauniit lapaset. Mulla odottelee lapaset tuloaan, itselleni tällä kertaa pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat lapaset :)
  Pirteää päivää <3

  VastaaPoista
 6. Ihanan väriset! :) Neulominen on kyllä kivaa, itsekin tein jokin aika sitten elämäni ekat lapaset.

  VastaaPoista
 7. Voi miten hienot lapaset♥ Nuo on sitten kivoja kun ovat niin ihanan lämpöisiä!

  VastaaPoista

Instagram