Halvin matka Tallinnaan

sunnuntai 7. toukokuuta 2017
Huhtikuun lopulla vietin ystäväni kanssa yhden yön Tallinnassa. Etsiessämme hotellia ja laivamatkoja googlasin muun muassa otsikossakin näkyvillä sanoilla "halvin matka Tallinnaan". Halvin reissumme ei ehkä ollut, mutta tervetullut irtiotto arjesta. Ei luksusta, mutta toisaalta matkustaminen ilman lapsia. Ilman että tarvitsee huolehtia muista kun itsestään. Eikö se juuri ole ruuhkavuosia elävän äidin luksusta?
 
 


Olemme olleet ystäväni kanssa matkalla kerran aiemmin. Pari vuotta sitten kävimme Pärnussa. Siitä reissusta olimme ehkä molemmat oppineet sen, että usein kuultu lause meidän reissuilla on: "Kyllä tämän matkan jaksaa kävellä." Lähdimme nimittäin molemmat matkaan pelkillä käsilaukuilla. Ja kyllä me käveltiinkin. Kaikki matkat. Lahdesta Helsinkiin ja takaisin matkustettiin sentään bussilla. Niin ja toimivathan aviomiehet kuljettajina kotoa Lahden matkakeskukseen ja takaisin. Muuten me sitten kävelimme. Ei paikallisbusseja, ratikoita, takseja eikä edes pyörätakseja Tallinnassa.
Minulla oli mukana:
 
paita
alusvaatteet
sukat
meikkipussi (ripsivärin unohdin kotiin)
hiusvaha
hiuslakka
deodorantti
hammasharja
hammastahna
rahapussi
puhelin
puhelimen laturi
teepussi (en käyttänyt)
2 Buranaa (en käyttänyt)
 
 
Mitä muuta me sitten teimme kun kävelimme? Istuimme rauhassa. Söimme ja juttelimme.
 
  
 

 
Kävimme myös museossa. Ja mikä olisikaan ollut meille paremmin sopiva museo kuin Bastionen tunnelit. Ne ovat 1670-luvulla Ruotsin vallan alla sotilastarkoituksiin rakennettuja puolustustunneleita. Pääsimme siis kävelemään myös maan alle.
 

 
 
Kiertelimme myös tuntikausia kaupoissa ja sovitimme lukemattomia vaatteita. Ystäväni teki onnistuneita ostoksia. Minun sovittamani vaatteet aiheuttivat enemmän nauruntyrskähdyksiä kuin halun ostaa vaatteet itselle. Tämän blogikirjoituksen nimi voisi olla myös "Hauskin matka Tallinnaan". Nauroimme nimittäin paljon muutenkin. Ei pelkästään sovituskopissa.
 
 


 
 
Yhden käsilaukun taktiikka toimi paluumatkaan saakka. Olisiko sittenkin pitänyt olla kaljakärry skumppa-sixpackia varten? Tai olisiko ehkä sittenkin kannattanut ottaa taksi tai edes ratikka satamasta bussiterminaaliin? Arvaatkaa vaan että oliko ja otettiinko?
 
 
- Kyllähän me nyt tämäkin matka vielä jaksetaan kävellä! 
 
 
 
 
Ps. Laivan kuohuviini tarjous yllätti kokeneet kävely-matkailijat täysin. Ensi kerralla osaamme sitten varautua tällaisiinkin yllätyksiin.
 
 
Olisi hauska kuulla millaisia ovat teidän reissut kavereiden kanssa ilman miehiä ja lapsia? Lähtevätkö muutkin säästämään ja kävelemään? 
10 kommenttia

 1. Olemme kaverini kanssa tehneet pari reissua kahdestaan. Olemme käyneet Ahvenanmaalla ja Riikassa. Viikon päästä lähdemme Prahaan.
  Nämä reissut ovat ollet todella mukavia, joten olemmekin päättäneet että kerran vuodessa käydään yhdessä jossakin.
  Mekin kävelemme paljon, katsomme nähtävyyksiä, kahvittelemme, viinittelemme, shoppailllaan vähän. Emme tee mitään tiukkoja aikatauluja, vaan mennään sinne mikä hyvältä tuntuu. Pääasia että pääsemme pois arjen rutiineista ja kotiympyröistä. Meillähän varmaan riittäisi Helsinki-Vantaan lentokenttä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissunne kuulostaa hyvältä! Ja aika samalta kuin meidänkin. Ihanaa Prahan matkaa! Nauttikaa!

   Poista
 2. Kaverin kanssa matkustelu on kivaa. :) Olen ollut 3 kertaa Tallinnassa kahden eri kaverin kanssa sekä yhden naisporukan. Kaikki reissut olleet tosi kivoja.:) Mieheni ei välitä Tallinnan reissuista yhtään. Yhden kaverin kanssa olen ollut myös Kööpenhaminassa ja Riikassa. Nekin olivat kivoja reissuja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta nuo sinun reissut. Itse en ole käynyt koskaan Kööpenhaminassa tai Riikassa. Olisi kyllä mukava käydä!

   Poista
 3. Tuo on juurikin luksusta päästä yksin jonnekin!!
  Me ollaan käyn kans käyty aina kerran vuodes jossain kaupungissa ihan Suomessa. Ihan parasta just tuo ilman aikatauluja liikkuminen ja rauhassa syöminen!niin ja yömyöhäälle jatkuvat juttelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta tuo teidän tapa. Suomessakin on kivoja kaupunkeja vaikka kuinka.

   Poista
 4. Pärnuu olis kiva nähdä, tavallaan koko Viro olisi kiva ajella läpi. Ehkä tämmöinen matka vielä saadaan aikaan...En ole Tallinnan ystävä vaikka siellä käymmekin vähintään kerran vuodessa. Ihan siitä syystä, että Tallinnaan voi mennä ihan vain päiväksi, ei ole pakko yöpyä tai muutakaan. (tosin Krakovaan menisin joka viikonloppu jos vain olisi mahdollista). Meidän matkat eivät maksa 18€/henkilö enempää mutta aamupalat, lounaat, lounget tuovat lisää hintaa reissuun aina.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta matkalta! Olet onnekas, kun olet löytänyt ystävän, jonka kanssa on noin hauskaa reissata :)

  VastaaPoista
 6. Tallinna on ihana kaupunki. Toivon, että ensi kesänä pääsen sinne parin vuoden tauon jälkeen. Vielä tosin ilman lasta matkailu ei ole ajankohtaista. 😊

  VastaaPoista
 7. Teillä on selkeästi ollut ihan huippu kiva reissu! Tallinna on ihana kaupunki ja paljonhan siellä tulee käveltyä. Viime reissulla nyt uudenvuoden aatonaattona oli pakko turvautua taksiin kun aikaan maissa oli vain 4 tuntia ja piti ehtiä käymään Kumussa saakka. Tosin taksihan on edullista Eestissä verrattuna Suomen hintoihin. Saimme myös matkan todella edullisesti. Menopaluu 20€. Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista

Instagram