Minun Mikkelini

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Muutin Mikkeliin syksyllä 1997 opiskelemaan terveydenhoitajaksi. Pois muutin syksyllä 2002. Viiden Mikkeli-vuoden aikana ehdin asua useiden eri kämppisten kanssa soluasunnoissa, viettää opiskelijaelämää, erota ensimmäisestä poikaystävästäni, käydä ulkomailla kolmen kuukauden opiskelijavaihdossa, vaihtaa sairaanhoitajalinjalle, tavata nykyisen mieheni, mennä kihloihin, valmistua ja olla töissä.


Ensin meni monta vuotta, että en viihtynyt Mikkelissä ollenkaan. Sitten en olisi halunnut sieltä pois muuttaakaan. Mies lähti töiden perässä Mikkelistä keväällä 2002 ja minä perässä saman vuoden syksyllä.

Nykyään Mikkeli on minulle ihana lomanviettopaikka, jossa näemme tärkeitä ihmisiä ja teemme kaikenlaista mukavaa lastenehdoilla. Lapset näkevät serkkujaan ja isovanhempiaan sekä kummejaan ja tätejään. Mies tietenkin vanhempiaan ja sisaruksiaan sekä usein myös lapsuuden ja nuoruuden aikaisia ystäviään.

Tällä kertaa minä olin lasten kanssa Mikkelissä keskiviikosta sunnuntaihin ja mies perjantaista sunnuntaihin. Lapset leikkivät serkkujensa kanssa, yöpyivät teltassa, pelasivat ainakin jalkapalloa, sählyä ja tennistä. Golfia ammatikseen pelaava täti vei osan lapsista golfkentälle harjoittelemaan. Kävimme porukalla Visulahdessa. Ja osan kanssa Naisvuoren näkötornissa. Ylläolevat kuvat on Naisvuorelta.
Mikkelissä olisi paljon ihania ja vierailunarvoisia paikkoja, mutta tällä kertaa Visulahden Xon-puisto ja Naisvuoren näkötorni riittivät meille. Tärkeintä oli yhdessäolo läheisten kanssa. Minulle tuli reissussa Mikkelikuume. Mitäpä jos muuttaisimmekin Mikkeliin? Olisi turvaverkkokin lähempänä. Mies ei asiasta innostunut. Hän onkin enemmän jalatmaassa-tyyppi, eikä lähde aina kaikkiin hetken haihatuksiin mukaan. 
Yksi lapsista jäi vielä Mikkeliin, kun me muut palasimme kotiin. Nyt lasketaan päiviä miehen toiseen kesälomapätkään. Aamukammassa on enää kaksi piikkiä.


Lämmin kiitos vieraanvaraisuudesta sinne Mikkeliin!
 
 
PS. Instagramissa olen nimellä minna_kiljustenblogi Ja Mikkelin reissukuvat löytyvät sieltä hastagilla #kiljusetmikkelissä


10 kommenttia

 1. Olipa kiva lukea sinun postauksesi Mikkelistä. Kuvatut kohteet näyttävät kovin tutuilta. Ja mekin kävimme Xon-puistossa pari viikkoa sitten.

  Mukavaa koko perheen lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Xon-puisto oli kyllä lasten mieleen! Ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta, kun siellä käytiin. Kiitos lomatoivotuksista! En osaa oikein edes ajatella, että on vielä yhteistä lomaa jäljellä. Joka paikassa, kun tuntuu olevan juttua loman loppumisesta.

   Poista
 2. Kyllä lomalla vaan on ihanaa :D ja kaikkea kivaa kuvista päätellen ehditte tehdä! 2 piikkiä lomakammassa ei ole kyllä paljon , hyvää lomaa teille taas pian :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! Miehen eka loma meni Espanjan auringossa, nyt pysytellään Suomessa. Eikä haaveilla auringosta... Mutta LOMA!!! :D

   Poista
 3. Terkkuja teidän kesänviettoon! Mikkeli on minulle ihan tuntematon paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäisessä Mikkelissä kannattaa kyllä joskus pyörähtää, jos sattuu matkan varrelle.

   Poista
 4. Näyttääpäs kivan touhukkaalta tämä teidän kesävisiitti Mikkelissä! ;D Pari päivää menee hujauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhua kyllä riitti! Ihan ilman sen ihmeempää ohjelmaa.

   Poista
 5. Hassuja yhteensattumia taas! Lähdin samoihin aikoihin opiskelemaan ja opiskelijaelämään mahtui niin parisuhdestatuksen muutoksia kuin opiskelulinjan vaihtokin (itse vaihdoin kaupalliselta alalta sosiaalialalle). Vaihdoin opiskelupaikkakuntaakin kolmesti ennen valmistumista :).

  VastaaPoista

Instagram