Talvi parissa päivässä eli viime viikon kuulumiset

maanantai 10. helmikuuta 2020


Viime viikolla saapui talvi. Hetkeksi. Yritimme ottaa kaiken talvesta irti. Tytöt kävivät kolmena päivänä peräkkäin ulkojäällä. Minäkin luistelin lauantaina, vaikka jopa 6-vuotiaamme oli sitä mieltä, että retkiluistimeni ovat N O L O T ! Sen verran kokeilin kaverin hokkareita, että ostan itselleni todennäköisesti kaunoluistimet. Tosin ehkä vasta ensi talvena. Tämän päivän vesisade ei ole innostanut luistinkaupoille.
Ennen lauantaista parin tunnin luistelua kävin parin tunnin reippaalla kävelenkillä. Sekä yllä että alla oleva kuva ovat Messilästä kävelylenkin varrelta napattuja.
Sunnuntaina kävin autolla Messilässä hakemassa esikoista laskettelemasta.
Pakkasilla ehdimme jäädyttää hoitolasten kanssa vain pari vesivärillä värjättyä jääkimpaletta maitotölkkeihin. Joskus olemme tehneet näitä enemmänkin. Pelkkään veteen upotetut oksat näyttävät myös kauniilta.
Itse en ole laduille tänä talvena ehtinyt, mutta hoitolapset vein viime viikolla hiihtämään. Omat koululaiset hiihtivät koulussa viime viikolla ja eskarilainen eskarissa.Nyt sataa vettä jo toista päivää. Viime viikon talviset urheilut ovat enää muisto vain. En voi  uskoa, että talvi olisi ollut tässä.


Viikon kirja


Viikonloppuna kuuntelin loppuun Riina-Maria Metson tietokirjan Miksi se ei vain lähde? Kirja kertoo Metson omista kokemuksista väkivaltaisista parisuhteista sekä hänen haastattelemiensa naisten kokemuksista. Kirja avasi minulle uusia näkökulmia. Pakko tunnustaa, että minäkin olen miettinyt, mitä vikaa on naisissa, jotka joutuvat väkivaltaisiin parisuhteisiin. Kirjasta opin, että usein on vain huonoa tuuria, että nainen joutuu väkivaltaiseen parisuhteeseen. Hänellä on voinut olla jopa liian turvallinen elämä. Hän ei tunnista varoitusmerkkejä väkivallasta. Koskettava lukukokemus tämä kirja. Suosittelen! Kirjassa on myös ohjeita, mihin ottaa yhteyttä, jos joutuu väkivallan kohteeksi parisuhteessa.

Mukavaa uutta viikkoa! 

10 kommenttia

 1. Niin karsea sää ollut tänään. Aamulla oli oikea myrskytuuli kun yritin polkea töihin. Nyt voisi jo se kevät tulla!
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateessa ulkoiltiin tänään. Hoitolasten mielestä näytin ihan Darth Vaderilta sadeviitassani.

   Poista
 2. Myrsky on ollut ihan hirveä, kauhea pauke ja kolina kuulunut yöllä ulkoa...

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun saitte edes parin päivän talven. Espoossa on lunta ollut kolmena aamuna sentti tai pari ja se on sulanut heti pois. Ei valkoista talvea vaan rapaisen koiran pesemistä useita kertoja päivässä. Eilinen päivä oli todella tuulinen ja puitakin oli kaatunut siinä tuulessa. On tämä outo talvi! Vai "ikuinen syksy"...? Kyllä tämä ilmastomuutos on syvältä - en pidä yhtään. Viime viikolla näin jo pihan pensaissa hiirenkorvia ja mustarastaat rakentavat pesää... :O

  VastaaPoista
 4. Talvi oli ja meni, tänään oli melkoinen homma päästä hiekoittamattomalla jäällä ylämäkeen pyörän kanssa o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin piha oli liukas luistinrata. Enin jää on nyt ehtinyt sulaa ennen kuin me on ehditty hiekoittamaan.

   Poista
 5. Olen kyllä kade talvesta. Meillä ei ole ollut vielä kertaakaan talvea Turussa! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yleensä ollut talvi. Toisin on tänä vuonna. Finlandiahiihtokin kai perutaan.

   Poista

Instagram