Helmikuu 2019

torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuussa


Leivoin ensimmäisen kerran Runebergin muffinsseja. Minulla oli apuna hoitolapset. Hyvin näyttivät maistuvan. Itse on syönyt yhtään.

Tulin valituksi pojan korisjoukkueen somevastaavaksi. Olen yrittänyt perehtyä lajiin ja joukkueen tapoihin. Täytyyhän joukkueen kuvateksteissä lukea jotain järkevää.

Sairastuin flunssaan ja makasin kolme päivää sängyssä. Äänikin lähti.

Luin yhden kirjan ja kuuntelin 8 äänikirjaa. Kirjoista kolme kertoi herätysliikkeistä ja niistä eronneista tai eroavassa olevista ihmisistä. Nämä kirjat olivat Jumalan huone, Ainoa taivas ja Matkaystävä. Kaikki ovat suhteellisen uusia kirjoja ja kirjoittajiensa esikoisteoksia. Kuuntelin nämä kirjat peräkkäin. Kaikissa oli hieman erilainen näkökulma, joten jokainen oli omalla tavallaan kiinnostava. Nyt tuntuu, että herätysliikkeet saavat hetkiksi riittää. Tosin miksipä en lukisi lisääkin, jos joku julkaisee aiheesta kiinnostavan kirjan. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta herätysliikkeistä.

Mannisen Kaikki anteeksi kertoo perheestä ja parisuhdeväkivallasta. Manninen on kirjoittanut kauniisti kamalasta aiheesta. Vaikuttava lukukokemus ja tätä kirjaa suosittelen mielelläni muille. Parisuhdeväkivallastakaan minulla ei onneksi ole omakohtaista kokemusta.

Kankimäki sai minut kiinnostumaan Japanista Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin kirjansa ansiosta. Alkuvuodesta luin Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Kankimäki on yksi lempikirjailijoistani näiden kirjojen ansiosta. Odotan mielenkiinnolla hänen seuraavaa kirjaansa.

Avioliittosimulaattori ja 30 ennen 30 olivat kevyttä kuunneltavaa kipeänä ollessa. Järistyksiä kirja on nuortenkirja muun sukupuolisesta henkilöstä. Luin kirjan Helmet-lukuhaasteeseen, mutta voin suositella kirjaa aikuisille. Sujuvaa tekstiä ja kirja oli tainnut saada jonkin palkinnonkin. Ilon kaava oli ainoa kirja, jonka luin enkä kuunnellut äänikirjana.

Helmikuun kirjat

Laura Manninen, Kaikki anteeksi
Mia Kankimäki, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Riina Mattila, Järistyksiä
Katja Kärki, Jumalan huone
Essi Ihonen, Ainoa taivas
Suvi Ratinen, Matkaystävä
Petja Lähde, Ilon kaava
Veera Nieminen, Avioliittosimulaattori
Katri Sisko, 30 ennen 30

Meillä oli miehen kanssa 14. hääpäivä

Esikoisemme täytti 13 vuotta. Hän järjesti kavereilleen Xbox-turnaus synttärit. 

Toinen poikamme lähti viikoksi Espanjaan isovanhempien luokse.

Esikoinen oli Vierumäellä salibandy leirillä.

Minä, mies ja tytöt kävimme risteilyllä Tukholmassa. Matkan varsinainen tarkoitus oli käydä Junibackenissa. Junibackenista ja risteilystä on tulossa kirjoitukset blogiin.

Nuorin lopetti peukalon syömisen vihdoinkin 5 vuotiaana. Lopettaminen ei käynyt ihan itsekseen, vaan teimme asian eteen töitä.

Helmikuussa kirjoitin blogiin 13 kirjoitusta. Kerroin meidän Top 3 voimavarat joilla jaksaa lapsiperhearkea. Kerroin liittyneeni Päijät-blogien instayhteisöön. Joko seuraat Päijät-Hämeen alueen blogien tiliä Instagramissa? Ystävänpäivänä tunnustin olevani huono ystävä. Listasin 5 asiaa joita rakastan viikonlopuissa. Minut haastettiin mukaan Kehukeskiviikkoon. Jatkoin tammikuussa aloittamaani tapaa kirjoittaa viikon kohokohdista blogiini aina maanantaisin.


Helmikuun luetuimmat kirjoitukset


 
Hei hei helmikuu!
 
Tervetuloa maaliskuu!
 
 
Mitä sinulle jäi mieleen helmikuusta?
10 kommenttia

 1. Japani on ihana! me käytiin siellä 9 luokalla viikon vaihdossa, asuttiin perheissä ja tutustuttiin kulttuuriin ja kouluun. Ikimuistoinen viikko ja haluaisin sinne uudelleen. :) Teillä on kyllä ollu taas menoa ja meininkiä helmikuussakin ja vau tota sun kirja saldoa! avioliittosimulaattori voisi päästä testiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mahtava matkakohde teillä ysillä! Avioliittosimulaattori on kepeän hauskaa luettavaa. Äänikirjaa en suosittele, koska ääni ei vastaa ollenkaan päähenkilöä. Lukija on tumma naisääni ja päähenkilö opiskelijatyttö. Asia häiritsi koko kirjan ajan. :(

   Poista
 2. Hyvää norsunluuhääpäivää - ihana kuva oli IG:n puolella <3
  Mieleen helmikuusta jäi valon lisääntyminen, tulppaanit, pari taidenäyttelyä,
  ystävien tapaaminen ja messut Tukholmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kivalta kuulostaa sinun helmikuusi kohokohdat.

   Poista
 3. Siun helmikuuhun on mahtunut paljon juttuja! :) Miulle helmikuusta jäi mieleen muutto ikiomaan ensimmäiseen kotiimme mieheni kanssa sekä 6. vuosipäivämme, jota juhlistimme kreikkalaisessa ravintolassa nautiskellen ihanasta ruuasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vielä vuosipäivän johdosta sekä tietenkin Onnea uuteen kotiin!

   Poista
 4. Mieleen jäi miehen ja minun 23v hääpäivä. Mielessä ja jatkuvana on mahdoton kisaväsymys töiden suhteen. Tänään vielä on muuten meidän poitsun 16v synttärit ja tyttären muuttopäivä ihan uuteen kotiin.
  Ihanaa Kalevalan päivän iltaa sinulle, huomenna ois sitten se kevään ensimmäinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti väsymys töiden suhteen helpottaa! Onnea 16-vuotiaalle ja tyttärellesi onnea uuteen kotiin!

   Pirteää kevään odotusta sinulle!
   <3

   Poista
 5. Mukavasti tuntui helmikuu menneen :). Mun helmikuu oli aika perusarkea, nopeasti meni taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva helmikuu oli. Maaliskuu on alkanut rennosti lomailun ja juhlien merkeissä.

   Poista

Instagram