Lasten kanssa maadoittumassa

lauantai 11. marraskuuta 2017
Nyt syksyllä täällä Suomessa ja syyslomalla Espanjassa olen viettänyt omia hetkiä käymällä pienillä kävelylenkeillä luontoa ihmettelemässä ja ihastelemassa. Nämä kävelyt ovat vieneet minut Vesijärven, suolajärven tai Välimeren rantaan. Veden katselemisessa on vain jotain rauhoittavaa. Yleensä olen käynyt kävelemässä auringonnousun aikaan. Silloin värit taivaalla ovat kauniimmat kuin keskipäivän auringonpaisteessa (Espanja) tai harmaudessa (Suomi).
Eilen minulla oli normaalia lyhempi työpäivä. Neljältä minulla oli jo saaristolaisleipätaikina nousemassa ja iltaruuaksi oli tarkoitus tarjota edellisten päivien lounaiden jämiä. Katsoin ulos ja huomasin, että on vielä hetken valoisaa. Ehdotin lapsille kävelyä Myllysaareen, Vesijärven rantaan. Kaikki neljä lasta innostuivat ajatuksesta. Minä häkellyin. Yleensä nimittäin ainakin yksi haluaisi tehdä jotain muuta.
Itseasiassa emme kävelleet edes Myllysaareen vaan jäimme rantaan katselemaan maisemia ja sitä, miten sinisen sävyt pikkuhiljaa tummenivat. Ihana kun lapsetkin innostuivat tarkkailemaan värejä.


  Paikalle saapui myös lauma sorsia. Yli kaksikymmentä laski yksi lapsista. Vanhin lapsista otti kuvia minun kamerallani. Nämä alimmat kuvat ovat hänen ottamiaan.

Osallistun näillä kuvilla Mansikkatilan mailla-blogin perjantaimyysseihin. Käykää ihmeessä lukemassa myös muiden osallistujien postauksia.Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

20 kommenttia

 1. Ihania kuvia. Te olette ihmetelleet sorsia ja me variksia. Ihmeellisiä kokoontumisia on nyt linnuilla.
  Mukavaa viikonloppua Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään me ihmeteltiin pikkulintuja, jotka pitivät kovaäänistä konserttia.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Ihanaaa!<3 Voi kun saisi huomenna aikaiseksi käydä tuossa (Kymi)järven rannalla lenkillä! Olen muka ollut liian kiireinen lenkkelemään, ja miten paljon siitä luonnossa liikkumisesta saakaan voimaa. Kiitos muistutuksesta, huomenna yritän ottaa itseäni niskasta kiinni.:)

  Ihanaa isänpäivää ja viikonloppua Minna!<3 Älä stressaa brunssivalmisteluista, muista nauttia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät aikaa luonnossa liikkumiseen! Kiitos muistutuksesta, koitan nauttia vaikka olenkin tällainen stressaaja.
   Ihanaa isänpäivää myös teille!

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Ja kivalta kuulostaa tuo teidän iltakävely! Ihana, että osaatte ottaa ilon irti myös tästä pimeästä ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iltakävely oli mukava. Eilen ei edes satanut, toisin kuin tänään.

   Poista
 4. Kuulostaa kyllä kivalta tällainen maadoittuminen ja vielä lasten kanssa ♥ Meillä harrastetaan ihan liian vähän ulkoilua ja itseäni saan siitä kyllä syyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina vienyt/pakottanut omat lapset vähintään kerran päivässä ulos. Nykyään kun toimin perhepäivähoitajana, niin aamupäivän ulkoilu kuuluu ehdottomasti päivärutiiniin. Joskus kovilla pakkasilla on pukemiseen ja riisumiseen mennyt enemmän aikaa, kuin itse ulkoiluun...

   Poista
 5. Minä kyllä tarvitsen säännöllistä maadoittumista ja mielellään yksin. Nyt oli huikeaa huomata, että sama onnistui lasten kanssa.
  Mukavaa isänpäivää!

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit maisemat! Tuolla kelpaisi käydä rentoutumassa arjen touhujen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedessä on vain jotain rauhoittavaa ja kaunista!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Seesteistä oli! Sekä luonnossa että meillä kaikilla.

   Poista
 8. Ihania, rauhoittavia kuvia. Luonnossa lepää ja rauhoittaa aivan omalla erityisellä tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Luonnossa rauhoittuu. Eikö se ole ihan tutkittu juttu, että jo aika lyhyen metsässäolon jälkeen esimerkiksi verenpaine laskee.

   Poista
 9. Onpa kauniita ja rauhoittavia kuvia. Kävelyretket rannoille, on ihan parasta <3

  VastaaPoista

Instagram