Fidget Spinner - vinkit käyttäjiltä

tiistai 13. kesäkuuta 2017
Joskus toukokuussa meillä alettiin puhua Fidget Spinnereistä. Jollain sellainen jo oli ja "kaikki muut" olivat sellaisen jo tilanneet. Muutaman päivän jatkuneen mainostuksen ja painostuksen jälkeen mies teki poikien ja heidän kaverinsa kanssa kolmen spinnerin tilauksen netistä. Spinnereitä piti odotella monta pitkää viikkoa.Odottaminen tuntui liian pitkältä. Niinpä meillä alettiin tehdä spinnereitä itse. Kuulalaakerin ympärille liimattiin pikaliimalla painoksi toiset laakerit. Liimaukset eivät oikein kestäneet käytössä. Kaupasta haettiin lisää kuulalaakereita ja pieniä nippusiteitä. Niistä saatiin rakennettua kestävämpi spinneri. (Alla olevassa kuvassa vasemmalla.)Koulun loputtua spinnerkuume kasvoi liian kovaksi. Lupasimme toiselle pojalle spinnerin nimipäivälahjaksi ja toinen halusi ostaa spinnerin omilla rahoillaan. Ei se ostaminen niin helppoa ollut. Sormihyrrät tuntuivat olevan loppu joka paikasta. Lahtelaisesta pelikaupasta onneksi löytyi pojille spinnerit. Tosin kotona huomattiin, että toinen spinneri pyörii huonosti. Spinnereiden kun kuuluu pyöriä mahdollisimman pitkään ja ilman ylimääräisiä ääniä.  Ei muuta kuin takaisin kauppaan. Taisi olla vasta kolmas spinneri, joka pyöri hyvin. Onneksi vaihto onnistui.

Ensimmäisellä kesälomaviikolla postilaatikosta löytyi vihdoin yksi Kiinasta tilattu Fidget spinner. Ja seuraavana päivänä tuli toinen. Kolmas ei ole tullut vieläkään.Viime viikonloppuna myös tytöt saivat spinnerit. Nyt niitä löytyi Tokmannilta ja Citymarketista vitosella. Kiinasta tilatut maksoivat muutaman euron ja pelikaupasta ostetut 10-12 euroa. Laadussa emme ole huomanneet eroja. Lapset ottavat kellolla aikaa ja kisaavat, mikä spinner pyörii pisimpään.Jostain luin, että spinnerit rauhoittavat ja vähentävät stressiä. Hah! Mainostajien suuria lupauksia sanon minä! Spinnereitä pyöritetään joka paikassa. Ne saattavat tippua esimerkiksi hiekkaan. Kuulalaakerit menevät likaisiksi ja pyörivät huonommin. Meillä on ollut eräänkin kerran työkalupakki levällään keskellä kulkureittiä, kun spinnereitä on purettu ja putsattu ja korjattu.Spinnerien pyörimistä voi parantaa suihkuttamalla kuulalaakeriin monitoimiöljy WD-40:tä. Se on kuulemma paras öljy spinnereihin. Tämä tieto on luultavasti peräisin joltain tubettajalta. Niin kuin varmasti koko spinner-villityskin.


Joko teillä on Fidget Spinner?

14 kommenttia

 1. Neiti sai luvan ostaa yhden omilla rahoillaan, kun kaikilla muillakin oli. Hienon oli ostanutkin, valot ja kaikki. Seuraavana päivänä niitä ei enää ollut ja kevätjuhlaviikonloppuna meidän kylön ainoasta spinnerkaupasta oli myyty ne ihan "tavis" spinneritkin loppuun 😊 Tosin stressin poistaja , todellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en olekaan nähnyt spinneriä valoilla. Eikä meillä ole vielä ainakaan sellaista toivottu.

   Poista
 2. Juu on. Meilläkin näitä metsästettiin kissojen ja koirien kanssa ja lopulta löysin pojille spinnerit eräältä kioskilta. Alkuinnostus oli kova, mutta nyt ne tuntuvat jo vähän unohtuneen. Onneksi tämä ei ole kovin kallis villitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alkuun mies ja pojat ajelivat pitkin kaupunkia spinnereitä etsimässä. Nyt on ollut rauhallista, kun on spinnereitä ja wd-40:tä.

   Poista
 3. Ihanan värinen toi värikäs!! Meiltä löytyy myös kolme kappaletta spinnereitä. Ostin heräteostoksena pari kaupasta ja mies toi vielä reissusta yhden.. yllättävän koukuttavia myös aikuiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin vähän kokeillut spinneriä pyörittää. Mielummin kuitenkin neulon.

   Poista
 4. Löytyy kaksi ja jos tarvitaan lisää niin tehdään Legoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen googlaillut ohjeita, miten tehdä itse spinneri. Voisi olla ihan mieleinen askartelu.

   Poista
 5. Meille tuli tänään eka.. mies tilasi kiinasta, vissiin enempi itelleen kun ei meidän eskarilla ole ollut vielä tietoa moisista 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän eskarilainen kuuli spinnereistä koululaisilta ja nyt kolmevuotiaskin pyörittelee spinneriä pöydällä.

   Poista
 6. Mä en ole ihan hiffannut, mikä näissä niin koukuttaa. Onhan nämä hyvin prändätty netissä, mutta kun itse olin lapsi, halusin jotain "järkevää", esimerkiksi Pikachu-askelmittarin ja Tamakochin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinnereillä voi tehdä kuulemma temppuja. Erään aikuisen kuulin pyörittävän spinneriä tv:ta katsoessaan ettei roikkuisi samaan aikaan kännykällä.

   Kun minä olin lapsi, niin jojot oli hetken aikaa hitti. Nimenomaan ärrällä myynnissä olleet Coca-Cola, Fanta ja Sprite jojot. Itse en osannut tehdä niillä mitään temppuja.

   Poista
 7. Täälläkin näitä näkee myynnissä, mutta omat lapset eivät ole ainakaan vielä innostuneet. Veikkaan, ettei täällä sormihyrriä ole mainostettu läheskään niin painokkaasti kuin Suomessa, eivätkä ne siksi ole vielä nousseet hiteiksi. Pinterestissa muistelen nähneeni kivoja ohjeita TSI-sormihyrriin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on tosiaan mainostus kavereilta ja youtubesta meidän poikiin tehonnut. Nyt tosin villitsee Nerf-aseet. Kavereiden kanssa ollaan Nerf-sotaa pihalla.

   Poista

Instagram