Yksinkertaisen kokin yksinkertainen keitto

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015
Olen mukana Hopottajissa. Hopottajat on suosittelupalvelu, johon kuka tahansa voi liittyä. Voit päästä ilmaiseksi kokeilemaan kampanjatuotteita ja -palveluita, kunhan kerrot oman rehellisen mielipiteesi  ja jaat tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin.

Tällä kertaa lähdin mukaan Rasilaisen hapankaali-kampanjaan. Tämä kampanja erosi aiemmista siten, että jouduin ostamaan kampanjatuotteet itse (huimat 3 euroa) ja kehittelemään hapankaalista reseptin. Porkkanana tässä kampanjassa oli se, että kehittelemällään reseptillä voi voittaa palkintoja. Minulla homma jäi vähän viime tippaan. Kamerasta oli akku loppu ja kuvaaminenkin meinasi unohtua. Saati se reseptin kehittely! Tässä joitain puhelimesta löytyneitä kuvia. Reseptiäkään en siis itse keksinyt, vaan konsultoin monta vuotta Venäjällä asunutta äitiäni. No, reseptikin katosi jossain välissä ja sävelsin keiton se mukaan mitä muistin. Mutta yksinkertaisuudessaan tästä keitosta tuli hyvää ja sitä kehuivat muutkin kuin minä!

           

Tomaatti-hapankaalikeitto
 
1-3 sipulia
öljyä tai voita kuullottamiseen
muutama valkosipulin kynsi
400g kuorittuja tomaatteja
vettä (tomaattitölkin verran)
(n. 1 rkl sokeria)
Rasilaisen hapankaalia
mustapippuria myllystä
smetanaa
 
Kuullota sipuleita kattilassa. Lisää tölkillinen kuorittuja tomaatteja. Täytä tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Itse lisäsin sokeria pehmentämään tölkkitomaatien kirpeää makua. Lisää noin 1 desilitra hapankaalia. Rouhi sekaan mustapippuria. Keittele jonkin aikaa. Kun keitto on valmista tarjottavaksi laita sekaan vielä noin desi hapankaalia. Tarjoa smetanan kanssa. Minulla oli pöydässä vielä hapankaalia, josta halukkaat saivat sitä keittoonsa lisätä. Keitto syötiin tuoreiden sämpylöiden kanssa. NAM!
 
 
 

 
Niin ja mitä ne muut vastoinkäymiset olivat tämän superhelpon ruuan tekemisessä? Rouhin muun muassa mustapippuria auki olevasta myllystä, jolloin jauhetun mustapippurin lisäksi keittoon ropisi myös kourallinen kokonaisia pippureita. Niitä sieltä sitten ongin pois. Tapaturmalla ei ollut ainakaan negatiivisia vaikutuksia ruuan makuun. Hapankaali yllätti minut maullaan positiivisesti. Terveellistäkin tämän sanotaan olevan. Lisää tietoa Rasilaisen Hapankaalista löytyy Täältä! 
 
Hapankaali? Onko tuttua? Syöttekö?


4 kommenttia

 1. Eipä ole tullut juuri hapankaalta syötyä, mutta keittosi näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä voisi jotain muutakin hapankaaliruokaa kokeilla.

   Poista
 2. Nam - tuohan vaikuttaa suorastaan nerokkaalta reseptiltä!

  VastaaPoista

Instagram