Jämälankahaasteen loppuraportti

sunnuntai 4. tammikuuta 2015
Viime vuonna minulla oli haasteena olla ostamatta lankoja ja neuloa vain jo aiemmin ostamistani langoista. Viime tammikuussa kirjoitin haasteesta tällaisen postauksen, KLIK!

En valinnut tämän haasteen raportoimiseen kovinkaan insinöörimäistä tapaa tarkkojen grammalaskelmien kera ihan jo siitä syystä, että en omistanut vaakaa alkuvuodesta. Tässä siis kuvat langoistani viime tammikuussa ja nyt sitten vuotta myöhemmin tässä tammikuussa kuvattuna. Vihreätaustaiset kuvat ovat viime vuodelta ja vaaleat tältä vuodelta.TAMMIKUU 2014


7 veljestä
TAMMIKUU 2015

7 veljestä
 

Seitsemän veljestä lankojen osalta tämä haaste on onnistunut hyvin! Sukkia on tullut viime vuoden aikana tehtyä useammat. Muun muassa yllätyskeräsukat , kerrosrivinoususukat , unisukat miehelle , Broken seed-sukat lapselle , jämälankasukat , sukat ilman kantapäätä , kirjoneulesukat , neulotut huopatossut , tennarisukat ja kohoneulesukat. Ja en edes laittanut linkkiä kaikista viime vuonna neulomistani sukista. Jatkossa jos iskee halu ostella lankoja jemmaan, niin niiden on syytä olla seiskaveikkaa tai jotain muuta vastaavan paksuista sukkalankaa. Niille on tarvetta. Tällä nykyisellä seiskaveikka varastollani ei neulota esimerkiksi värikkäitä kirjoneulesukkia.


TAMMIKUU 2014

Nalle, Wool, VillanenTAMMIKUU 2015

Nalle, Wool, Villanen


Sain vuoden aikana lisää pinkkiä wool-lankaa äidiltäni, kun omani loppui kesken neuloessani nuorimmalle sukkia. Sittemmin käytin woolia nuorimman lapsen legginsseihin, joista tulikin villahousut. Violetista nalle-langasta olen tehnyt sukat neljävuotiaalle.


TAMMIKUU 2014
Huopanen, Puro
 TAMMIKUU 2015

Huopanen, Puro
 


Huopasesta tein viime vuonna huovutetut palatossut. Huopasta ja puroa käytin Lovikkalapasiin, jotka ovat vielä viimeistelyä vaille. Lisäystä tälle osastolle tuli tuon liilan huovutettavan villan verran.

TAMMIKUU 2014
TAMMIKUU 2015


Tämä sekalaisten osasto onkin vähän surkea tapaus. Rose Mohairista tein pipon, joka on vilahtanut ainoastaan instagramissa, josta minut löytää nimellä minna_kiljustenblogi Nyt tekeillä on tuubihuivi Rose mohairista sekä nuo pinkit sukat blogiarvonnasta voittamastani Austerman stepistä. Niin ja teinhän minä unisukat isoveli-langasta.

Tämä jämälankahaaste eli olla vuosi ilman uusia lankoja ja neuloa vanhoja varastoja tyhjäksi oli ihan tarpeen. Minulla oli ennen tapana kierrellä kaupoissa lankaosastot ja ostella lankoja, jos ne olivat tarjouksessa. Kaapit tursusivat lankoja, joita en edes muistanut omistavani. Nyt tiedän, mitä lankoja minulla on ja ne mahtuvat yhteen paikkaan. Tänäkään vuonna en aio villiintyä ostamaan lankoja mitenkään ylenmäärin. Aion edelleen pyrkiä käyttämään minulla jo olevia lankoja, etenkin tuosta sekalaiset-langat osiosta.

Tämän vuoden juttu on se, että lähdin mukaan Facebook-ryhmä löysäpipoiset neulojat JyJu-15 haasteeseen. Lyhenne tarkoittaa Jouluyöstä juhannukseen ja sinä aikana on tarkoitus neuloa 20 vähintään 50g painavaa neuletta. Kaikki 20 työtä pitää aloittaa huhtikuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä minulla on aloitettuna kolme työtä. Toivottavasti pääsen pian esittelemään täällä valmiita töitä.

PS. Elokuussa tein postauksen, jossa esittelin lanka tilanteeni puolivälissä tätä haastetta. Postaus löytyy TÄÄLTÄ, KLIK!

4 kommenttia

 1. Oli pakko tulla tarkistamaan het, että paljonko on jämälankoja ollut alussa (instakuva) Hyvin oot saanut tuhottua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seiskaveikkoja loistavasti. Muita maltillisemmin. :)

   Poista
 2. Kivasti niitä lankoja olet saanut "tuhottua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla tyytyväinen, että näinkin paljon ehti neuloa ja olla ostelematta uusia lankoja.

   Poista

Instagram