Jaanipäev

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016
Virossa juhannusta vietetään samalla tavoin kuin Suomessa. Kokoja poltetaan, grillataan, tanssitaan sekä juhlitaan. Juhannuspäivä on Virossa aina 24.6. Edellisenä päivänä eli juhannusaattona Virossa vietetään Voitonpäivää. Voitonpäivä liittyy saksalaisten joukkojen lyömiseen 23.6.1919.

Me vietimme Viron juhannusaaton autossa ja laivassa. Saavuimme 23.6 illalla Pärnuun. Juhannuspäivä vietettiin aurinkoisesta ilmasta ja hyvästä seurasta nauttien suureksi osaksi Konsen leirintäalueella Pärnussa. Meitä on täällä oman perheen lisäksi reissussa äitini ja hänen miehensä. He majoittuvat Konsen leirintäalueella ja ovat ottaneet joka yöksi kaksi lasta yökylään. Me loput olemme valloittaneet äitini ja hänen miehensä omistaman kerrostaloasunnon.

Jaanipäevään kuului pyöräilyä ja frisbeegolfia. Savustimme lohta retkisavustimella. Se alkaakin olla jo meidän perheen juhannusperinne. Taisi olla kolmas kerta, kun savustimella savustettiin lohta juhannuksena Pärnussa. Illalla leirintäalueen omistajat järjestivät juhannusjuhlat. Tarjolla oli ilmaiset pontikkasnapsit ja elävää musiikkia sekä tanssiesityksiä.


Terveiset Pärnusta!
Nyt pakkaamme tavarat ja suuntaamme rannalle!
Mukavaa sunnuntaita!

Lähetä kommentti

Instagram