torstai 27. elokuuta 2015

Mielenrauhaa

Aikuisten värityskirjat ovat olleet jo jonkin aikaa varsin suosittuja. Minäkin hankin itselleni sellaisen. Tosin oma kirjani katosi ennen kuin sain edes ensimmäistä kuvaa valmiiksi. Sitä ennen värityskirja ajelehti pitkin asuntoa. Ei siis ollut minun juttuni. Mieluummin neulon tai virkkaan kuin väritän.
 
 
Toimme Ruotsista tuliaisiksi pojillemme pisteestä pisteeseen kirjan, jossa on aiheena kaupungit ja joka kuvassa 1000 pistettä. Ajattelin, että jos kirja ei poikia kiinnosta, niin voisin pitää sen itse. Tuliainen oli onnistunut. Vielä en ole saanut yhtään kuvaa tehdä. Pari kertaa minulta on sentään kysytty neuvoa tyyliin "Missähän on numero 795?"
 
Tässä valmis Amsterdam. 
 Keskeneräinen Rio de Janeiro.Keskeneräinen Ateena.


 
Minulla ei siis ole omakohtaista kokemusta siitä, että onko tämä rentouttavaa ja mielenrauhaa lisäävää. Mutta ainakin välillisesti tämä on mielenrauhaani lisännyt. Ihanasti pojat keskittyvät tekemään näitä kuvia. Yhden kuvan tekemiseen menee useampi tunti. Meidän pojat eivät tee kuvaa valmiiksi kertaistumalla, mutta aika koukuttavaa tämä näyttää olevan. Kuvien tekemisen lisäksi olemme katsoneet kartalta, missä kuvan kaupunki sijaitsee sekä hieman googlanneet tietoa kaupungista. Opettavaista ja sivistävää siis myös. Niin pojille kuin äidillekin.
 
Oletteko tutustuneet aikuisten värityskirjoihin tai näihin pisteestä pisteeseen-kirjoihin? Nyt harmittaa, että en ostanut tämän kirjan tekijän (Thomas Pavitte) muita kirjoja Tukholmasta. Näyttävät olevan kustantajalta loppu. Ja mä niin haluaisin kokeilla! Pitänee aloittaa poikien kanssa neuvottelut, josko saisin jonkin kaupungin tehdä.


keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kahdestaan - Tukholmassa

Kirjoitinkin jo miehen ja minun kahdenkeskisestä viikonlopusta Kahdestaan-laivalla postauksessa. Nyt luvassa on tunnelmia Tukholmasta.


Laiva saapui sumuiseen Tukholmaan aamulla 6.30. Kävelimme nopeasti laivasta ulos, että ehdimme saada matkatavarat päiväksi säilytykseen. Lokeroita oli paljon tyhjänä niin, että ehkä vähempikin kiire olisi riittänyt. Siihen se kiire sitten onneksi loppuikin. Meillä oli koko loppupäivä aikaa olla Tukholmassa. Paikkoja, joissa halusimme käydä oli niin vähän, että suurin osa ajasta mentiin ihan vain fiiliksen mukaan aurinkoisesta päivästä nauttien.Kävelimme satamasta Urban Deliin (Nytorget 4). Aamupalaa ja Urban Delin aukeamista jouduimme odottelemaan tunnin verran, mutta kyllä se kannatti. Erilaisia sämpylöitä, myslejä, jogurtteja, mehuja, paljon luomua, erikoiskahveja ja teetä. Vieressä oli leikkipuisto, jossa olisi ollut lastenkin kanssa hyvä odotella paikan aukeamista. Jep, lapset tulivat mieleen tässä vaiheessa matkaa.


Olin googlettanut yhden museon, jossa halusin reissun aikana käydä. Fotografiska museet sattui vielä sijaitsemaan Vikingin terminaalin lähellä. Niinpä kävelimme aamupalalta valokuvataiteen museoon. Meidän ei tarvinnut käyttää Tukholmassa julkisia ollenkaan. Käveltyä tulikin sitten aika paljon.


Museossa vaikutuksen meihin molempiin teki Nick Brandtin valokuvat. Ne ovat nähtävillä museossa 13.9 saakka. Voit käydä kurkkaamassa:  Nick Brandtin kuvia Museossa on myös näköalakahvila, mutta sen verran tukeva aamupala oli takana, että emme jääneet museoon syömään tai juomaan. Lisäksi museon kaupassa oli kaikenlaista mielenkiintoista katseltavaa ja ostettavaa.


Museosta kävelimme keskustaan. Etsimme Top Shopia, joka onkin sitten ilmeisesti lopetettu jo useampi vuosi sitten. Ja minun kun oli tarkoitus ostaa itselleni housuja Top Shopin Long-mallistosta. Keskustassa kiertelimme kaupoissa ja söimme lounaaksi sushia.Välipalaksi ostimme mansikoita ja kirsikoita, jotka söimme jossakin puistossa.Kuljeskelimme myös Vanhassa Kaupungissa.


 
 
Tack Stockholm!
 
 
Miten sinä viettäisit päivän rakkaasi kanssa?

tiistai 25. elokuuta 2015

Piirakkasukat

Useat sukkamallit ovat jääneet minulta kokeilematta, koska en ole ymmärtänyt mitä tarkoittaa esimerkiksi langankierto. Nyt päätin kuitenkin ottaa asiasta selvää. Malliksi valitsin yllättävän helpoksi osoittautuneen neulottavan eli piirakkasukat. Oikeaa, nurjaa, langankiertoa ja ylivetokavennusta. Tällaiset sukista sitten tuli.  
 

 
Niin ja se langankierto taisi mennä sittenkin väärin. Minun sukkiini ei nimittäin tullut sellaista reikää langankierto kohtiin, niin kuin ohjeen kuvissa. Mutta ensi kerralla sitten! Ehkä. Tyytyväinen olen näihin sukkiin ilman reikiäkin.
Piirakkasukat
 
Ohje: Novitan sukkalehti, Novitan nettisivuilta
Lanka: Seitsemän veljestä, Raita (Novita)
 Puikot: 3,5
 
Ja langankierto! Miten päin se lanka sille puikolle oikeasti otetaan?

maanantai 24. elokuuta 2015

Kahdestaan - laivalla

Saimme viettää viime viikonlopun kahdestaan miehen kanssa. Viime vuosina olemme viettäneet harvat kahdenkeskiset päivät usein jollakin parisuhdekurssilla. Se on tehnyt suhteellemme hyvää ja jatkossakin meillä on tarkoitus noin kerran vuodessa osallistua jollekin parisuhdekurssille tai vastaavalle ajatuksena parisuhteen määräaikaishuolto.


Tällä kertaa teimme kuitenkin jotain muuta. Varasimme matkan Tukholmaan. Menomatkalla laivana oli Viking Linen uusin laiva, Viking Grace. Laiva lähti Turun satamasta perjantaina klo 21 ja Tukholmassa olimme lauantaina klo 6.30. Paluumatkalla laiva oli Amorella ja se lähti Tukholmasta klo 20. Turkuun saavuimme sunnuntaina klo 7.45.


Meille jäi aikaa olla Tukholmassa noin 12 tuntia. Se olikin yksi syy, miksi valitsimme lähdön Turusta ja laivan vaihdon Tukholmassa. Toinen syy oli nähdä Viking Grace, uusi laiva. Ja olihan se Grace hieno. Joimme alkuun kuohuviiniä Shampanja baarissa ihaillen samalla Saariston maisemia, sitten kiertelimme laivaa. Valokuvasimme kannella auringonlaskua Söimme drop in-ravintolassa. Olisihan laivalla ollut myös Spa ja tietenkin yökerho, mutta hyttimme pehmeä parisänky oli houkuttelevampi valinta. Pitihän koko seuraava päivä jaksaa kierrellä Tukholmassa. Instagramissa reissukuvat löytyvät tällä kertaa hastagilla #murunkanssamatkalla

Paluumatkan laiva Amorella olikin sitten vanhempi ja me varsin väsyneitä. Kävimme kuitenkin syömässä Buffet illallisen. Ei jonoja, ryysimistä tai örveltämistä. Ruoka oli hyvää. Ravintolassa ihmisiä, etenkin lapsiperheitä viihdytti kaksi taikuria. Syömisen ja pienen laivalla kiertelyn jälkeen kutsui kuitenkin ikkunallinen hytti ja parisänky.Kirjoitan Tukholmasta erillisen postauksen. Tämä oli tällainen pikafiilistely reissusta väsyneenä, mutta henkisesti virkistyneenä.

Ihanaa viikkoa!
 
Ps. Olisi hauska kuulla teidän mielipiteitä ja kokemuksia risteilyistä. Suosituksetkin ovat tervetulleita. Ainahan sitä voi uudesta reissusta haaveilla. 

tiistai 18. elokuuta 2015

Ex-keinuja


Viime keväänä meidän nuorin ei puistossa juuri muuta tehnyt, kun istui keinussa. Kun hän halusi ulos, hän yleensä sanoi: "Heijaa mennään." Ja kyllä sitä sitten keinuttiinkin. Jossain vaiheessa jo ajattelin, että onko se fanaattinen keinuminen edes normaalia. "Heijaa, heijaa" "Rainbow Dash-vauhdit" ja mitä näitä sanontoja olikaan. Jos ehdotin taaperolle jotain muuta tekemistä, hän korkeintaan halusi vaihtaa viereiseen keinuun.
Nyt keinuminen on pikku hiljaa jäänyt vähemmälle. Taaperon lempipuuhaa tuntuu olevan kiipeäminen. "Ite piipee!"


Mukavaa viikkoa!

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ensimmäinen viikko 2015

Nyt on takana ensimmäinen arkiviikko. Koulu alkoi keskiviikkona ja kerho torstaina. Mies oli vielä tämän viikon lomalla, joten ihan rytinällä arki ei tänä syksynä alkanut. Alkuviikosta ehdimme juhlia vielä kuopuksen 2-vuotissynttäreitäkin. Että ei tämä vielä arjelta tunnu. Säätkin ovat suosineet.
 
 


On tässä silti ollut totuttelemista arkeen. Tosin nyt kun luin vuoden takaisen kirjoitukseni samasta aiheesta, joka muuten löytyy täältä: Ensimmäinen viikko vuonna 2014, niin huomaan että aika helppohan tämä ensimmäinen viikko on tänä syksynä ollut. Kukaan ei aloittanut mitään täysin uutta. Pojilla alkoi toinen ja kolmas luokka ja tyttökin on jo toista vuotta samassa kerhossa. Kukaan ei aloita edes uutta harrastusta. Suuret muutokset ovat edessä vasta ensi vuonna, joten nautitaan nyt tästä "rauhallisesta" syksystä.

Tähän ensimmäiseen viikkoon on mahtunut kauniita päiviä ja jalkapalloa. Jalkapallohuumassa siis eletään edelleen. Molemmat pojat pelaavat, keräävät futiskortteja ja seuraavat instagramissa lähinnä jalkapallon pelaajia. Lauantaina molemmat pojat olivat turnauksessa ja tänään vain vanhempi. Onneksi 5-vuotiaalla on hyvä ystävä ja hänellä ihanat vanhemmat, jotka ottivat tytön tänään lähes koko päiväksi leikkimään. Tyttäremme pääsi ystävänsä perheen mukana lisäksi mukavaan tapahtumaan ja välttyi täten yhdeltä päivältä kentän laidalla. Viikonlopun saldona oli kaksi tsempparipalkintoa meidän perheeseen, joten vaikuttaa siltä, että kentän laidalla ollaan jatkossakin huoltojoukoissa ja kannustamassa.


Nämä viimeiset kuvat ovat kännykkäräpsyjä Instagramista. Olen siellä nimellä minna_kiljustenblogiMukavaa ja energistä elokuuta!
 
Ps. Se oikea arkiviikko taitaa alkaa vasta huomenna. Eihän nämä mitään arkikuvia ole. Eikä olokaan ole arkinen. Lapset juoksevat ulkona avojaloin. Aurinko paistaa. Rytmit ovat vielä vähän pielessä.

torstai 13. elokuuta 2015

Matkasukat

Minulla on yleensä tavalliset sukat käsityöpussukassa matkaneuleena. Tuon pussukan otan sitten reissuun mukaan.
 

Neulon lähes aina pidemmillä matkoilla autossa. Olen huomannut, että vähänkään monimutkaisempaa käsityötä ei yleensä tule juuri neulottua reissussa, joten siksi pussukka sisältää lähes poikkeuksetta perussukat.


Näitä sukkia aloin neulomaan lentokoneessa 13.6, joka muuten sattui olemaan Knit in Public-päivä. Minulla oli nämä siis Espanjassa mukana. Siellä ei tullut paljon puikkoja heilutettua. Siksipä nämä valmistuivat vasta nyt.


Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3
Ohje: Perussukat, esim. Novitan ohje Nalle-langalle


sunnuntai 9. elokuuta 2015

Hiljaisuutta ja rauhaaJo jonkin aikaa minusta on tuntunut, että tarvitsisin hetken aikaa vain itselleni. Ihan yksin. Kesä on ollut mukava, vauhdikas ja täynnä ihania ihmisiä. Minä vain kaipaan välillä omaa aikaa. Hiljaisuutta ja rauhaa. Nyt en ole kuitenkaan malttanut järjestää itselleni omaa aikaa. Oli niin paljon kaikenlaista mukavaa menoa. Omaa aikaa on tullut kuitenkin nipistettyä joka ilta yöunista ja arvaahan sen miten tässä sitten lopulta kävi. Nyt on kurkku kipeä ja kesäflunssa iski.


Buranaa, Panadolia ja Carmolista. Ja lepoa.


Niin kipeä en ole, että en tänään menisi lukupiirin tapaamiseen. Nyt kesällä lukupiirissä on luettu Myrskyluodon Maijaa. Tuo kolmas kirja on minulla vielä kesken. Taidan käpertyä sohvalle Maija kainalossa. Taustalla soi Kaija Koo. Sitä kuuntelen aina kipeänä tai apeana. Kunnon sydänsuru-musiikkia.

Rauhallista sunnuntaita!

torstai 6. elokuuta 2015

Kirjoneulesukat, joista uhkasi tulla ikuisuusprojekti


Tässä pikaiset räpsyt sukista, joiden takia Jyju-15 haaste ei valmistunut ajoissa. Tuossa haasteessahan olisi ollut tarkoituksena neuloa 20 työtä jouluyön ja juhannuksen välisenä aikana. Meinasin jo kyllästyä koko sukkiin, mutta tällä viikolla nämä vihdoin valmistuivat. Ohjeessa luki koko 39, mutta nämä sukat vastaavat kyllä pikemminkin kokoa 42.


 
Ohje: Novita, Sukkalehti
Lanka: Seitsemän veljestä

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Heinäkuu 2015

Heinäkuussa...

Mies oli töissä ja me muut pääsääntöisesti kotona. Lapset ehtivät nähdä kavereita. Minä keskityin muun muassa heinäkuun projektiin eli minimalismihaasteeseen. Siinä vähennetään tavaroita siten, että kuukauden ensimmäisenä päivänä yksi, sitten kaksi, kolmantena päivänä kolme jne. Loppukuuhun osuneiden reissujen vuoksi muutaman viimeisen päivän poistot ovat vielä tekemättä, mutta kyllä täältä on vielä helppo tavaraa vähentää.Vietimme kaksi kesäistä ja lähes helteistä päivää maalla. Juuri luin lehdestä, että niitä hellepäiviä oli täällä meillä heinäkuussa kolme.
Kävimme taidenäyttelyssä.Lomailimme Mikkelissä.Sain valmiiksi säärystimet.Liityin Slow-blogeihin. Hämeen alueen sisustus- ja lifestyleblogien facebook-ryhmä löytyy tuosta linkistä.Kuopus täytti kaksi vuotta.


Heinäkuu vaihtui elokuuksi, kun olimme Keski-Suomessa. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan mies kiersi rallissa poikien ja vanhempiensa kanssa. Samaan aikaan minä ja tytöt lomailtiin äitini luona, jonne myös väsyneet rallimiehet ehtivät muutamaksi päiväksi lomailemaan. Instagramista löytyy enemmän kuvia. Tällä kertaa hastagilla #kiljusetkeskisuomessa

Mukavaa elokuuta!