keskiviikko 26. elokuuta 2020

Poikkeuksellinen kesä 2020


Vaikka elokuu onkin vielä kesäkuukausi, niin kyllä tämä syksyltä jo tuntuu. Koulut ovat alkaneet, minä aloitin uuden työn, harrastusten kesätauot ovat ohitse, ilmat ovat viilenneet ja pimeä tulee jo aiemmin. Minä käytän taas farkkuja ja meillä on jo ensimmäinen flunssa. Perheessämme jo kesä 2019 oli poikkeuksellinen, koska miehen jalka murtui ja hänellä oli kipsi jalassa 10 viikkoa. Perinteinen kesälomareissu Pärnuun ja Baltiaan jäi toteutumatta. Emme käyneet yhdessä edes uimarannoilla. Lintsin reissullakin mies istui penkillä jalka koholla, kun me muut kiersimme laitteissa. 

Poikkeuksellinen oli myös kesä 2020. Pärnun reissu jäi tänäkin kesänä tekemättä, koska korona sai meidät luopumaan matkahaaveista. Lasten harrastusten takia meillä oli vain viikko koko perheen yhteistä lomaa ilman treenejä. Siitä viikosta otettiin kaikki irti, vaikka helle ei joka päivä hellinyt. Lomailimme ensin äitini ja hänen miehensä luona. Siellä kesäohjelmaan kuuluu veneily ja etenkin veneessä saunominen ja järvessä uiminen. Äitini luota jatkoimme matkaa tätini mökille, jossa ohjelmaan kuuluu lauttasaunalla seilaaminen. Eli perheemme rakastamaa uimista ja saunomista oli ohjelmassa sielläkin. Sääkin suosi. Tänä vuonna meillä oli mökillä mukana sup-laudat.
Sup-laudat olivatkin tämän kesän paras ostos. Ostimme alkukesästä Motonetista kaksi sup-lautaa ja niille on ollut käyttöä tänä kesänä. Olemme supanneet oman perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa. Minä ja mies olemme suppailleet kahdestaan ja minä olen käynyt suppaamassa naisporukalla. Emme nimittäin ole ainoa perhe, johon on tänä kesänä ostettu sup-lauta. Alkukesästä kerroinkin siitä, miten Naapuruston naisten whatsapp-ryhmässä levisi sup-kuume. Sup-lautoja olen hehkuttanut aiemminkin täällä blogissa: - Sup-lauta - tämän kesän hitti.


Toinen hyvä ostos oli rullaluistimet. Nuorin lapsemme on haaveillut jo pidempään rullaluistimista ja sellaiset löytyivät hyvästä alennuksesta urheiluliikkeestä. Toiselle tytölle taas löytyi käytettynä lähes uudenveroiset luistimet. Tytöt ovat rullaluistelleet naapurin poikien kanssa ja vanhemmat ovat lenkkeilleet.  


Tätä postausta kirjoittaessa olen selannut valokuvia puhelimestani. Oli mukava muistella mennyttä kesää kuvia katsellen. Paljon oli suppauskuvia, maisemia, ruokia ja ihmisiä. Joukossa myös kuvia kirjoista. Kahden poikkeuksellisen kesän jälkeen en aio suunnitella ensi kesää. En kuvittele, että ensi kesä korvaa edellisten kesien puutteet. Aion elää päivä kerrallaan. Vielä on aikaa nauttia tästä loppu kesäsästä ja sitten on syksyn vuoro!Millainen kesä sinulla oli?

8 kommenttia

 1. Kesä meni ihan vain täällä kotiseudulla eli siinä mielessä poikkeuksellinen. Hieman enemmän lämpimiä päiviä olisin vielä varsinkin tänne elokuulle kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu jo ihan syksyltä ilmojen puolesta. Tulisipa vielä lämpimiä päiviä!

   Poista
 2. Kesä meni töissä ja mökkeilessä. Tietty harmittaa, kun festarit, ulkomaan reissut yms. jäi väliin, mutta olipa ainakin rauhallista ja onneksi mulla ei ollut kesälomaa, muuten olisi voinut tulla tekemisen puute 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tekemisen puutteesta tarvitse yleensä kärsiä. Neljä lasta järjestävät ohjelmaa...

   Poista
 3. Kesä meni kerätessä voimia todella raskaan kevään jälkeen. Nyt kuitenkin paistaa aurinko risukasaan, koska sain uuden työn joka alkaa ensi viikolla...luojalle kiitos!
  Hei, sinäkin olet saanut uuden työpaikan! Oikein paljon onnea uusiin työkuvioihin ja ihanaa kesän viimeistä viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Mulla oli pääolin normaali kesä, vähemmän tapahtumia vain. Töitä, kavereiden kanssa hengailua ja muuta arkista. En oo koskaan ollut hirveä kesäreissaaja, ennemmin heitän ulkomaanreissut muina vuodenaikoina. Joten aika perus kesä oli!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista