sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Mitä tehdä lasten kanssa, kun korona perui treenit ja turnaukset?

Vapaa viikonloppu. Ei treenejä, turnauksia eikä koulun kirppistä. Myös minun blogittapaaminen peruttiin. Päivä, jonka piti olla täynnä ohjelmaa ja läpsystä vaihtoja olikin yhtä-äkkiä tyhjä. Minä vielä määräsin lapsille päivän mittaisen some/ruutu-kiellon. Ettei tätä lisääntynyttä vapaa-aikaa käytettäisi vain ruudun tuijotteluun.

Mitäs sitten tehtäisiin?

Ystäväni lapsineen pyysi meitä metsäretkelle ja me lähdimme koko perheen voimin ja eväiden kera metsään. Teinit eivät varsinaisesti hyppineet riemusta kuullessaan kännykkäniellosta ja metsäretkestä.


On se vain uskottava metsän hyvää tekeviin vaikutuksiin! Teinitkin ihailivat luonnon kauneutta, hyppelivät kivillä, vuolivat keppejä tikkupullanpaistoon ja nauttivat metsäretkestä. Kannatti pakottaa kaikki metsään, vaikka lähtökaaoksessa eskarilainen laski teinin luettelemia kirosanoja. Senkin voi nähdä vaikkapa käytännön matematiikan harjoituksena.

Meillä oli eväänä 


Lihapiirakoita ja nakkeja
Riisipiirakoita ja cheddarjuustoa
Pullataikinaa tikkupulliin
(Loppu taikina paistettiin klönttinä folion päällä)
Keksejä, suklaata
JuomistaInstagramin perusteella moni muukin oli lähtenyt metsään ulkoilemaan. Eilen olikin kauniin aurinkoinen päivä ulkoilla.
Ulkoilun lisäksi meidän perheen lapset ja mies ovat innostuneet pelaamaan futista lähikentällä. Lasten luokkakaverit naapurista ovat olleet peliseurana.
Osa lapsista lähti tänäänkin aamupäivästä futiskentälle kavereiden kanssa. Mies googlailee meille uutta televisiota. Nykyinen hajosi eilen. Suunnittelemme myös pyöräretkeä tälle päivälle. Alunperin tänään piti olla säbäturnaus ja futisturnaus. Ainakin tähän mennessä nämä koronan varotoimet ovat lisänneet perheemme yhteistä aikaa.Millä mielellä siellä ollaan aloittamassa uutta viikkoa?

Mukavaa sunnuntaita!

Hyvää alkavaa viikkoa! 13 kommenttia

 1. Kivalta retkeltä kuulostaa ja hyvät eväät :). Paikka näyttää kovin tutulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava retki oli, vaikka lähteminen ei kaikille ollut helppoa ja mieleistä.

   Poista
 2. Mekin ulkoiltu koko viikonloppu! Kannattaa hyödyntää hyvät ulkoilusäät!

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut todella mukava viikonloppu! Perheen yhteinen aika on aina parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa. Arjessa ei ehditä olla juurikaan yhdessä oman perheen kesken.

   Poista
 4. Meillä on flunssa ollut kylässä (ei korona onneksi kuitenkaan), joten sen suhteen odottelevin tunnelmin josko se vihdoinkin alkaisi antaa periksi..

  VastaaPoista
 5. Meillä ainut harrastus jota ei vielä ole peruttu on tennis, koska valmennusryhmissä on vain muutama lapsi, eikä siinä olla lähekkäin. Eli eilen aamulla oltiin normaalisti Lisäillä. Lasten koulun talvirieha oli peruttu. Pojat on nuhaisia, joten jätän ne kotiin ainakin huomenna. Toivon että koulut suljettaisiin. Hyvää ensi viikkoa kaikesta huolimatta❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis normaalisti KISPILLÄ. Autocorrect! ;)

   Poista
  2. Meillä kaksi vanhinta jäi etöopiskelemaan koulun määräyksestä ainakin täksi viikoksi. Koulu haluaa suojella yo-kirjoituksia. Tänään tytötkin jäivät kotiin. Katsotaan jatko sen mukaan, miten uusia ohjeita tulee. Mies tekee etätöitä ja mulla on yksi paikalla neljästä hoitolapsesta.

   Poista
 6. Metsäretket on ihan parhautta! Täällä ollaan vähän odottavissa tunnelmissa. Jännätään, että pidetäänkö koulut ja hoitopaikat auki vai suljetaanko ne! Itse olen puolikuntoinen, mutta pakkotilanteen edessä olen huomenna menossa ryhmistä avaamaan. Tilanne vähän hermostuttaa.
  Vessapaperi oli lähikaupoista loppunut...sekin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä on <3
   Voimia, paranemista ja riittävästi vessapaperia tähän viikkoon!

   Poista