perjantai 28. kesäkuuta 2019

Ei enää Bad hair day vaan Curly girl

Tutustuin huhtikuun lopussa Curly Girl-metodiin. Kirjoitin aiheesta toukokuun alussa blogiin otsikolla Curly Girl-metodi ja lyhyet hiukset. Kirjoitus on ollut tämän vuoden luetuimpia postauksia blogissani. Ajattelin kertoa, mitä tälle entiselle usein bad hair day-päiviä viettäneelle nykyiselle Curly Girlille kuuluu.

Etsin puhelimestani selfie-kuvia itsestäni viime kuukausilta. Tässä olisi muutamia löytämiäni kuvia. Ensimmäisenä on arkikuva leikkipuistosta. Seuraavassa kuvassa olen yksityisten perhepäivähoitajien kesäjuhlissa.Hiusten pesun jälkeisenä päivänä olen näyttänyt tältä.


Sitä seuraavana päivänä tältä, jos en ole tehnyt hiuksille mitään. Hiukseni suoristuvat melko nopeasti. Sade suoristaa hiukseni hetkessä.


Tällä hetkellä pesen hiukset joka toinen päivä. Hiusten pesuun käytän yleensä hoitoainetta. Hoitoaineella hiuksia pestään 5 minuuttia pää alaspäin. En kellota pesuaikaa. Luultavasti pesen hiuksia lyhyemmän ajan. Pesun jälkeen suihkutan hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kuivaan hiukseni käärimällä miehen vanhan T-paidan pääni ympärille.

Metodin alkuvaiheessa laitoin hiuksiini geeliä, mutta se tuntui liian voimakkaalta ja hiuksistani tuli lähmäiset. Nyt olen siirtynyt käyttämään muotoiluvaaihtoa. Laitan muotoiluvaahdon märkiin hiuksiin ja pidän vielä hetken t-paitaa päässä. Kuvassa näkyy tuotteet, joita tällä hetkellä käytän.


Kestävää kiharaa en ole hiuksiini saanut. Pellavansiemenet ovat kaapissa. En ole keitellyt niistä geeliä, jota olisin siivilöinyt hiuksiini sukkahousujen läpi. Olen liian laiska ja kiireinen sellaiseen.

Edellisestä kampaajakäynnistäni on jo nelisen kuukautta. Juurikasvua on ja hiukset ovat kasvaneet pois mallista. Curly Girl-metodilla saa hieman peiteltyä tätä hiusten nykyistä tilaa. Ehkä olisi kuitenkin
Oletko sinä kokeillut Curly Girl-metodia?

11 kommenttia

 1. Sulla on kyllä ihana look noissa kuvissa <3
  Mun tekisi mieli kokeilla tuota metodia, mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä oikeita aineita. Ja toisaalta koska mulla on niin paksu ja luonnostaan taipuisa tukka, niin pelkään että mun tukasta tulis afropallo. Mutta ehkä kokeilen silti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Curly Girl Suomi facebook-ryhmästä löytyy kansioista kuvia metodiin sopivista tuotteista.

   Poista
 2. Sulle sopii kyllä kiharat hiukset. En ole kokeillut curly girlia, enkä usko, että kokeilenkaan. Olen sellainen takkutukka, että en usko näiden juttujen sopivan minun hiuslaadulleni.

  VastaaPoista
 3. Kiva look! Olisi kiva kokeilla ihan ajan kanssa..hauska tuo siemenjuttu. Mitäpä sitä ei tekisi kauneuden tähden. Tosin omat hiukset menevät luonnostaan noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkiharille hiuksillehan tämämenetelmä nimenomaan on.

   Poista
 4. Olen tästä muutaman jutun lukenut - ehkä jopa blogistasi - mutta pidän suorista ja sileistä hiuksista ja muutenkin tämä kuullostaa kovin "yltiövegaanijutulta", eli enpä taida koskaan edes kokeilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni tässä enemmän ahdistaa runsas tuotteiden määrä. Koen, että on kaukana vegaaniudesta... Tosin on käsittääkseni myös metodiin sopivaa luonnonkosmetiikkaa.

   Poista
 5. Sinulle sopivat kiharat. Näyttää todella luonnoliselta. Täytyypä tutustuta tähän metodiin tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. Ihanat hiukset ja sopivat tosi hyvin sinulle :)

  VastaaPoista