Viime viikon kuulumiset

tiistai 17. maaliskuuta 2020


Viikon herkku 


Viime viikolla teimme hoitolasten kanssa leivontapäivänä lähes terveellistä suklaakakkua. Mansikkatilan mailla blogin Taina on hehkuttanut tätä kakkua, joten pitihän meidänkin kokeilla reseptiä. Söimme kakun vaniljakastikkeen kera. Kakkuun tulee banaania, taateleita, raakakaakaojauhetta tai tummaa sokeroimatonta kaakaota, leivinjauhetta ja vaniljasokeria. Kalku on siis myös gluteiiniton.


Hetkeni parrasvaloissa


Kirjoitin viime viikolla blogiin meidän perheen viikon ruokaostoksista. Ilta-Sanomatkin kiinnostui asiasta ja otti yhteyttä. Viikon ruokaoatoksemme löytyvät nyt Ilta-Sanomien perheosastolta varoittavana esimerkkinä
otsikolla Neljän lapsen äiti Minna tarkkaili ruokakuluja ja huomasi yhden selkeän virheen




Minun on ollut tarkoitus tehdä uusi postaus viikon ruokaostoksista ja niiden suunnitelmallisuudesta. Ei onnistunut viime viikolla! Sen verran tyhjää on ollut ruokakaupoissa, ettei edes normaalit ruokaostokset ole onnistuneet. Hamstraamisesta on ollut turha edes unelmoida! Käytän esimerkiksi tomaattimurskaa viikoittain. Nyt sitä ei ole yhtään purkkia kotona. Hiivaakin piti etsiä monesta kaupasta ennen kuin löytyi. Meillä on tiistaisin hoitolasten kanssa leivontapäivä ja ajattelin, että leipoisimme sämpylöitä. 

Kun muu Suomi hamstrasi ruokaa, niin minä kävin pojan kanssa vaateostoksilla. Poika kasvaa silmissä ja vaatteet jäävät pieneksi. Minä en kasva, mutta ostin silti pitkään haaveilemani mekon H&M:lta sekä vielä pidempään haaveilemani Marimekon raitapaidan. 

Viikon nolo tunnustus 


Sovittaessani mekkoa käärin farkun lahkeita ylöspäin nähdäkseni paremmin miltä mekko näyttää. Kun laskin lahkeet takaisin alas ihmettelin pohkeen kohdalle ilmestynyttä möykkyä. Farkkujen sisältä löytyi edellispäivän alushousut! Olin siis kävellyt koko päivän farkuissa, joiden sisällä oli myös nämä alushousut! Hoitolasten kanssa olimme käyneet muun muassa perhekerhossa.




Viikon kirja


Kokkonen, Nylander, Tikka, Salakka, Vuorio: O eli runoja päijät-hämäläisistä orgasmeista

En juurikaan lue runoja. Tämän runokirjan luin Lastu kirjaston aikuisten lukudiplomin kohtaan "Paikallisia kirjailijoita". Runojen aihepiiri oli varsin suppea, mutta muutama runo kolahti ja luin ne useampaan kertaan.


Pauliina Vanhatalo: Tuulesta temmattu elämä

Kirja kertoo uskonnollisesta perheestä olevan Titin ja teatterisuvussa kasvaneen Ilmon elämästä. Kirjassa on paljon teemoja mm. teatteri, taiteilijaelämä, perhesuhteet, mielenterveysongelmat ja usko. Menneisyyden tapahtumat selviävät lukijalle kirjan edetessä. Minä viihdyn lukiessani erilaisten ihmisten erilaisista elämäntarinoista.





Viikonloppu ulkona


Torstaina elämämme muuttui, kun kaikki lasten harrastukset jäivät tauolle. Yhtä-äkkiä meillä olikin viikonloppu ilman ohjelmaa. Lauantaina kävimme pitkällä metsälenkillä ja sunnuntaina pyöräilimme satamaan.

Tällä alkaneella viikolla elämä muuttui lisää. Nyt täällä opetellaan uudenlaista arkea ja kotikoulua. Loppu viikosta kirjoittelen meidän kokemuksia maanantaina alkaneesta kotikoulusta.







Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne! 



10 kommenttia

  1. Viimeinen viikko on tuonut kyllä melkoisia mullistuksia mukanaan o.O

    VastaaPoista
  2. Susta tuli ruoan myötä julkkis! Ihana tuo nolojuttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah! Ei sentään. Nolot jutut onnistuu vähän liiankin hyvin ja usein.

      Poista
  3. Suklaakakkua kyllä tekisi niin mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tässä mietin, että olisiko jotain herkkua...

      Poista
  4. Onpas sinulla ollut vaiherikas viikko! Hyvä tuo sinun nolomoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on tapahtunut viime aikoina. Muillekin kuin minulle.

      Poista
  5. Hauska noi pikkarit lahkeessa! :D Meillä on kotikoulu sujunut tähän asti ihan hyvin, mutta nyt kuopus niittasi ihan totaalisesti kiinni ja kieltäytyi tekemästä tehtäviä. Hän tekee ne kuulemma illalla, johon tietenkin sanoin, että ei sovi. Otin pois puhelimen, tv:n kaukosäätimen ja pleikan ohjaimen. Oli pakko alkaa tekemään välillä omia töitä. No, pattitilanteessa ollaan, katsotaan kumpi voittaa... Onneksi tulee viikonloppu! Mukavaa sellaista teidän perheelle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä teille ja mukavaa viikonloppua! Viikonloppu ei tullut hetkeäkään liian aikaikaisin! Täällä vedetään vielä henkeä ja koitetaan tehdä viikon viimeiset tehtävät.

      Poista

Instagram