Ekopaaston toinen viikko ja jännitystä kolmennesta viikosta

tiistai 27. helmikuuta 2018
Takana on toinen viikko ekopaastoa. Minun paastoni tarkoittaa tänä vuonna sitä, etten syö lihaa enkä kalaa. Oma perhe ja hoitolapset ovat syöneet pääsääntöisesti eri ruokaa kuin minä. En ole tehnyt itselleni mitään hienoja ja monimutkaisia kasvisruokaherkkuja. Ruokaa on yleensä pitänyt saada nopeasti ja helposti. Pienellä suunnittelulla olisin voinut vältellä eineksiä, mutta tämäkin on ihan riittävän hyvä. Haluan olla itselleni armollinen. Elämässä on nyt niin paljon muutakin kuin oma kasvissyönti.


Kun muut söivät jauhelihakeittoa ja  itseleivottuja sämpylöitä. niin minä söin linssikeittoa valkosipulilla maustetulla kermaviilillä ja sämpylöitä.



Muut söivät peruna-porkkanamuusia, makkarakastiketta, höyrytettyä parsakaalia paprikan ja tomaatin kanssa. Minä söin Lidlin pakaste falafelpihvejä makkarakastikkeen sijaan.




Kun muut söivät makaroonia ja tonnikalakastiketta veriappelsiinisalaatin kanssa, niin minä tein linssikeitosta ja tuoreista herkkusienistä kastikkeen.




Muut söivät riisiä, kanapihvejä, parsakaalia ja salaattia. Minä söin Lämmin kuppi Juusto ja parsakaalikeiton tuunattuna parsakaalilla ja valkosipulikrutongeilla. Lisäksi söin salaatin aurinkokuivatuillatomaateilla ja leipää.




Kun muut söivät kanakiusausta, niin minä söin herkkusienimunakkaan salaatin kera.




Kävimme viime viikolla Heinolassa syömässä Kusmiku ravintolassa. Minä tilasin vuohenjuustohampurilaisen. Toki tiedostan, että kilejä tapetaan vuohenjuuston takia ja lihaa heitetään pois. Kirjoitin asiasta blogiinkin viime vuonna otsikolla lihansyöjän syyllisyys.



Kun muut söivät riisiä ja uunissa paistettuja kanankoipia parsakaalin ja salaatin kanssa, niin minä söin jalotofua.



Viime viikon perjantaina muistin lukea pitkästä aikaa blogini sähköpostia. Sieltä löytyikin mielenkiintoinen mainos ekopaasto retriitistä, joka järjestetään jo tulevana viikonloppuna. Minä olen jo vuosia sitten haaveillut jonkinlaiseen retriittiin osallistumisesta. Vuosia on kulunut ja retriittihaaveet melkein kokonaan unohtuneet tässä arjen kiireessä. Viikonlopun ajan mietin retriittiin osallistumista. Päädyin jo siihen, että en osallistuisi. Tulihan tämä vähän äkkiä ja meillä on jo suunnitelmia tulevaksi viikonlopuksi. Toisaalta jos en nyt osallistu retriittiin, niin milloin sitten? Mies oli kannustava, joten retriitti, Täältä tullaan! Kesti noin puoli minuuttia vaihtaa mielipiteeni retriittiin menemisen suhteen.



Oletko sinä osallistunut retriittiin?
Miltä kuulostaa? Lähtisitkö mukaan?
Minua jännittää!
Tulen varmasti kertomaan kokemuksia retriitistä tänne blogiin ja instagramiin tilille @minnakil

20 kommenttia

  1. Kiva kuulla millaisesta retriitista on kyse, mitä siellä tehdään ja tykkäsitkö?
    Ihanaa viikkoa sinulle Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee retriittipostaus. :) Tässä postauksessa olevasta linkistä pääsee lukemaan retriitistä.

      Poista
  2. Hauska idea tämä paasto, ja vielä ihan hyvin toteutettavissa kuten olet todistanut. Kerro toki sitten mitä tuolla retriitissä tehtiin! (Ps. Itse luin ensin että ekopaasto retiisistä, mietin että miksi retiisistä pitää paastota?).

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä retiisiä syönyt tämän ekopaaston aikana, mutta siitä ei nyt tällä kertaa ole kyse. :D Linkkiä klikkaamalla selviää enemmän.

      Poista
  3. Retriitti kuulostaa hyvältä, ja paasto vielä paremmalta; minulla on toistaseksi jäänytt hyväksi aikeeksi koko paasto... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli paasto ajatuksissa 17 vuotta ennen kuin lopulta kokeilin. Mitä sitä hötkyilemään...

      Poista
  4. Sä olet ollut keksiliäs reseptien kanssa. Minä rakastan linssikeittoa :) Hei, ihan mahtava juttu toi retriitti, odotan innolla sun kokemuksia sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linssikeitto olikin yllättävän hyvää! Ehkä jo ensi viikolla täältä saa lukea retriittikokemuksia.

      Poista
  5. Paastoista en oikein perusta, mutta olen kyllä vuoden alusta alkaen yrittänyt vältellä lihajalosteita ja punaista lihaa. Tosin reissuilla syön suunnilleen mitä on tarjolla, vaikka sitten makkaraa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tilaan ravintoloissa aina kasvisruokaa. Kotona tulee normaalisti syötyä samaa sekaruokaa kuin muutkin.

      Poista
  6. Tosi mielenkiintoinen juttu! Pitäisi itsekin toteuttaa tällainen! Ei kuulosta edes kovin vaikealta!

    VastaaPoista
  7. En oo ikinä osallistunut. Joogaretriitti tai hiljaisuus retriitti Eat, pray, love tapaan olis sellanen mihin voisin osallistua. :) Mielenkiinnolla odotan postaustasi aiheesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä odotan mielenkiinnolla ja jännityksellä retriittiä. En ole nähnyt tuota Eat, pray, love elokuvaa. Joskus yritin, mutta ei vaan jaksanut keskittyä. Toivottavasti retriitin suhteen menee paremmin.

      Poista
  8. Odotan tuota retriitti postausta ihan innolla!
    Olet ollut super sinnikäs, reipas ja huikea nainen et oot tehny ton. Mä haaveilen, mut ei riitä itsehillintä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavista sanoista! Auttavat jatkamaan tätä ekopaastoa.

      Poista
  9. tästähän sai monta ideaa miten saisi omastakin arkiruuasta vähän monipuolisempaa, ettei aina olisi niitä samoja ruokia. Meillä tuskin koskaan on kotona mitään täysin kasvisruokaa. Paitsi jos lasketaan silloin tällöin ostetut einessosekeitot :D onko ikävä lihaa? ja mulla on mennyt ohi kokonaan tää ekopaasto, pitää vissiin selata vanhempiin postauksiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ikävä lihaa. Joskus nälkäisenä tekisi mieli syödä valmista liharuokaa, mutta se on vaan suunnittelemattomuutta kun ei ole kasvisruokaa valmiina. Suosittelen tekemään sosekeiton itse. Helppoa ja hyvää. Kerran ostin pakastesosekeiton. Ei maistunut lapsille ollenkaan.

      Poista
  10. Oho, saitpa kasvisvaihtoehdot kuulostamaan simppeliltä! Mä oon aina jotenki aatellut että lihan korvaaminen ois hankalaa. Itellä kun tyyliin ainoa repertuaariin kuuluva kasvisruoka on sosekeitto 😅

    Retriitti kuulostaa kyllä jännältä, jään odottelemaan raporttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihan korvaaminen on nykyään todella helppoa. On härkis, nyhtökaura, erilaiset tofut, mifu, soijarouheet ja soijasuikaleet. Vegaanisia leikkeleitäkin on! Sitten tietty linssit ja pavut. Linssikasvissosekeitto on meidänkin yleisin kasvisruoka. Eineksistä taas pinaattiletut.

      Poista

Instagram