12 kuvaa vuodesta 2017

perjantai 29. joulukuuta 2017
Tammikuussa meidän perhe innostui luistelusta. Loppiaisena pääsimme luistelemaan Luhankaan järven jäälle. Pojat pelasivat jääkiekkoa Päijänteen sileällä jäällä ja minä pääsin testaamaan tätini retkiluistimia. Innostuin niin paljon, että ostin omat retkiluistimet.

Blogissani aloitin #viikonräpsy postaussarjan, jossa olen julkaissut vuoden jokaisesta viikosta yhden kännykkäkuvan. Pari viimeistä kuvaa on tosin vielä julkaisematta. Tammikuussa kirjoitin vuoden luetuimman blogipostaukseni, jossa kerroin Miksi valitsimme Steinerkoulun? Myös postaukseni Virkatuista ruoka-aineista löytyy suosituimpien kirjoitusten joukosta. Tammikuussa olen kirjoittanut lasten ja etenkin poikien lukemisesta. Miten saada pojatkin lukemaan? Tällä hetkellä voisin kirjoittaa ennemminkin aiheesta, miten saada 10-vuotias lopettamaan Harry Potterin lukemisen illalla, kun pitäisi jo nukkua? Viimeksi hän luki yli tuhatsivuisen Potterin viikossa. Seuraava kirja on jo aloitettu.



Helmikuussa julkaisin kaksi karmivaa kuvaa meiltä kotoa ja paljastin sisustuksemme salaisuuden, joka oli Kaikille paikoille tavara Meidän kuusihenkinen perhe asui melkein vuoden kerrostalokolmiossa, joka oli ahdettu täyteen tavaraa.

Hoitolapset innostuivat ulkoilusta, kun saivat ottaa pakkasilla pehmolelut mukaan mäenlaskuun. Tänä talvenakin on tullut jo kysymyksiä, että milloin pehmolelut saa taas ottaa ulos. Mietin lihansyönnin eettisyyttä ja aloitinkin lihattoman kokeilun viikko ennen laskiaista ja se kesti pääsiäiseen saakka. Kävin ystäväni kanssa Keravalla katsomassa Näkyväksi neulottu-näyttelyn.



Maaliskuussa muutimme vihdoin omaan kotiin. Minä aloitin virallisesti yksityisenä perhepäivähoitajana. Kerroin lisää ei lihaa, ei kanaa-paastostani. Julkaisin kuvat tekemistäni pupusukista. Juhlimme samalla kertaa uuden kodin tupaantuliaisia, vanhimman lapsen 11-vuotissyntymäpäiviä ja kolmennen lapsen 7-vuotissyntymäpäiviä.



Huhtikuussa osallistuin ensimmäiseen blogitapaamiseen, kun meillä kaksplussan verkostobloggaajilla oli Muksutreffit Naurusaaressa. Fiilistelin uutta kotia. Kirjoitin siitä, että miten synttäreiden juhliminen ei ole päivän päälle. Ja sitten järjestin esikoiselle kaverisynttärit HopLopissa pari kuukautta oikean päivän jälkeen.


 
Toukokuussa matkustin ystäväni kanssa vuorokaudeksi Tallinnaan vähillä matkatavaroilla ja pienellä budjetilla. Miehen kanssa vietin kahdenkeskistä aikaa käymällä Rouxissa syömässä. Hoitolasten kanssa askarreltiin silkkimassasta kukkaruukun koristeita. Osallistuin profiilikuvahaasteeseen. Osallistuin verkkokurssille nimeltä Myrskyn sydän - kuinka pysyä rauhallisena lapsen raivotessa. Kertauskurssi aiheesta ei olisi pahitteeksi! Innostuimme myös aloittamaan lasten kanssa laatikkoviljelyn omassa pihassa.



Kesäkuussa julkaisin sisaruskuvia lapsista. Meillä oltiin Fidget Spinner-villityksen vallassa. Julkaisin blogissakin Vinkkejä Fidget Spinnerin käyttäjiltä. Juhannuksen vietimme meille poikkeuksellisella tavalla.



Heinäkuussa kolme vanhinta lastamme osallistuivat Lahti Socceriin. Myös me vanhemmat pääsimme hieman talkoilemaan. Kirjoitin ensimmäisestä lomaviikostani sekä meidän menomatkasta Pärnuun. Kerroin omista kevään ja kesän Netflix suosikeistani. Huomasin myös miten hyvin kikherneet ja tonnikala sopivat salaattiin. Nuorin lapsemme täytti 4 vuotta.



Elokuussa julkaisin blogissa nuorimman lapsemme Prinsessa-haastattelun. Tytöstä on vauvasta saakka otettu valokuvia tuo sama kruunu päässä. Kerroin käynnistämme Mikkelin asuntomessuilla. Kolmas lapsemme aloitti ekaluokan. Kerroin blogissa ekaluokkalaisen ajatuksista. Minun piti mennä ystäväni kanssa viikonlopuksi vaeltamaan. Sateen takia varasimmekin kahden yön hotellimatkan Tallinnaan muutama tunti ennen lähtöä. Menomatkalla myöhästyimme laivasta.



Syyskuussa tapasin ystävääni ruokakaupassa. Olin mukana järjestämässä Baby showereita. Osallistuin kaksplus blogiverkoston syysbileisiin Helsingissä. Olimme ensimmäistä kertaa koko perheellä yötä hotellissa. Toinen poikamme täytti syyskuussa 10 vuotta. Hänen syntymäpäiviään vietettiin brunssin merkeissä.



Lokakuussa kävin kävelyillä kameran kanssa Myllysaaressa ja uudestaan Myllysaaressa . Matkustimme koko perhe kahden viikon syyslomalle Espanjaan. Kirjoitin matkalta lomakuulumisia. Espanjassa oli samaan aikaan kahdet isovanhemmat ja miehen siskot perheineen. Lisäksi näimme miehen enoa vaimoineen ja serkkua miehineen. Säät suosivat ja pääsimme nauttimaan lämmöstä ja uimisesta.



Marraskuussa kerroin syksyn aikana lukemistani kirjoista. Kävin kävelyllä ja valokuvaamassa lasten kanssa Myllysaaressa. Juhlin kaverin syntymäpäiviä ja opintojen etenemistä. Pimeys sai minut katselemaan Espanjan matkakuvia. Kerroin blogissa sekoamisestani joulukalenteri ostoksilla.



Joulukuussa kerroin meidän Itsenäisyyspäivän brunssista. Paljastin syksyn Netflix-sarja suosikkini. Osallistuin Kaksplus verkostobloggaajien Kohti Joulua-postaussarjaan. Omalla vuorollani kerroin talvisia askarteluideoita lasten kanssa toteutettavaksi. Osallistuin myös Kaksplussan verkostoblogien pikkujouluihin Tampereella. Tänä vuonna vietimme jouluaaton oman perheen kanssa. Blogissa kerroin meidän joulu menun. Välipäivinä kävimme koko perheen kanssa testaamassa Messukeskuksen Sisähuvipuiston Helsingissä.



Olen tehnyt aiemminkin tällaisen kahdentoista kuvan koosteen.
Koosteet löytyvät vuosilta 2016 ja 2014
Tästä koosteesta puuttuu neulomani ja virkkaamani käsityöt. Niistä on tulossa erillinen kooste.


Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!
Millainen sinun vuotesi oli? Oletko tehnyt uuden vuoden lupauksia tai päätöksiä? 

16 kommenttia

  1. Onpa kiva kooste vauhdikkaasta perhe-elämästänne! Vauhtia ja vilinää varmasti riittää, mutta silti tunnelma on seesteinen. Paljon olette kokeneet vuoden aikana. Kaksi viikkoa syksyllä lämmössä olisi unelmani. Hyvää vuodenvaihdetta! Tuija

    VastaaPoista
  2. Minä en ole enää useampaan vuoteen tehnyt lupauksia, silloin niitä ei voi rikkoakaan :)
    Oma vuoteni on ollut pääosin onnellinen, kiireinen, sisältänyt stressiä ja myös paljon naurua ja rakkautta. Hyvä vuosi sanoisin.
    Toivotankin sinulle jo oikein ihanaa uutta vuotta 2018 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en aio luvata mitään. Joitain asioita toki yritän tehdä eri tavalla ja joitain jättää tekemättä.
      Ihanaa vuotta 2018 myös sinulle!

      Poista
  3. Ihana vuosikooste ja tosi paljon olette ehtineet kokea ja tehdä vuoden aikana. Siunattua Uutta Vuotta 2018 ja monta seikkailua ja iloista hetkeä lisää teidän perheenne elämään!

    VastaaPoista
  4. Kaiken kaikkiaan mielestäni teillä on ollut hyvä vuosi. Oli varmasti ihana muuttaa kerrostalosta omaan kotiin. Lapsille viljely on tosi kivaa puuhaa, kun voi seurata kasvun ihmettä. Loma Espanjassa teki varmasti hyvää. Itselläni on ollut hyvin tasainen vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi 2017 oli kyllä hyvä. Tasaisen vauhdikas. :)
      Onnellista vuotta 2018 sinulle!

      Poista
  5. Kiva kooste vuodesta 2017! Viime tammikuussa olikin ihanat jäät järvellä, nyt ei voi sanoa samaa (jäälle ei edes vielä uskalla mennä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipä tosiaan ole ollut vielä jäälle asiaa. Olisi ihana päästä kokeilemaan taas retkiluistimia.

      Poista
  6. Niin kiva ja tapahtumarikas vuosi ollut teillä, ja mukavat kuvamuistelot siitä! :)
    Oikein ihanaa, iloista ja onnellista vuotta 2018 teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, iloista ja onnellista vuotta 2018 myös teidän perheelle!

      Poista
  7. Teillä on ollut aikamoinen vuosi. Uusi koti, matkailua ja vaikka mitä touhua! Meidän vuosi on mennyt rakennusprojektin parissa ja ensi vuosi alkaa myös samoissa merkeissä. Huhu.. :) Hyvää uutta vuotta koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellista vuotta 2018! Ettekös te kohta jo pääse muuttamaan?

      Poista
  8. Olipas mukava tällainen kooste! :)

    Olen nyt tosissani aloittanut salilla käymisen ja pieniä tavoitteitakin löytyy! :) Hyvää uutta vuotta teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onnellista vuotta 2018 ja tehokkaita treenejä! :)

      Poista

Instagram