sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kadonnut neulomisinto

Perustin blogin alun perin paikaksi, jossa esittelisin neulomani ja virkkaamani käsityöt. Eniten esittelyn arvoiset käsityöni olen tehnyt jo ennen ensimmäisen blogini perustamista. Aloitettuani blogin kirjoittamisen olen neulonut lähinnä villasukkia ja niitäkin hiipuvalla tahdilla.

Elokuussa sain pitkästä aikaa jotain valmiiksi. Viimeistelin jo pitkään kesken olleet villasukat. Siitä innostuneena sain eilen valmiiksi kahdet myös jo pidempään kesken olleet villasukat. Tässä uusimmat valmistuneet villikissasukat. Voisivatko nämä olla tiikerit? Sukat on neulottu Novitan Seitsemän Veljestä Viidakko-langasta. Kärjet ovat valkoista Seiskaveikkaa. Mustalla langalla ja parsinneulalla väkersin nuo "varpaat" jälkeenpäin. Itse en ole keksinyt tätä mallia näihin sukkiin vaan idea on peräisin jostakin Facebookin neulonta ryhmästä. Ja niitähän muuten riittää! Esimerkiksi vaikka Löysäpipoiset neulojat,   Voihan villasukka! ja  Ihania lapasia!

 

 
Joko te olette kaivaneet puikot esiin viileämpien ilmojen tultua? Vai tuleeko puikkoja koskaan kaivettua esiin? Minä olen opetellut neulomaan vasta aikuisena, kun tein toiselle lapselle villavaippahousuja. Kouluaikana sain aikaiseksi vain yhden liian lyhyellä peukalolla varustetun lapasen ja liian pienet villasukat. Villasukkia oli sentään kaksi. Koulussa virkattu pannulappukin oli suunnikas tai jokin muu omituisen muotoinen lankasotku. Että paljon olen ainakin niistä ajoista oppinut ja kehittynyt. Eilen tuli mieleen, että itselle pitäisi neuloa lapaset. Sen verran oli jo kylmä. Mieheni taas on kysellyt, koska teen hänelle Jack Costeau-tyylisen pipon kaljua lämmittämään. Tällä hetkellä puikoilla on sukat, jotka lupasin tehdä ystävälle syntymäpäivälahjaksi.
 
 
 
Ps. Nuo oikeanpuoleiset sukat ovat muuten ainakin nelisen numeroa liian isot sukkamallin jalkaan.
 
Nyt taidan viettää pienen meditatiivisen hetken neulepuikkojen ääressä.
 

23 kommenttia

  1. Pitkään on ollut into hukassa, yl. aina kutonut jotain.... mutta alkaa taas iltojen pimeytyessä tulla esiin...kunhankaivan puikot ja langat näkyviin.
    Hauskat nuo sukat <3

    VastaaPoista
  2. En oo eläissäni tehnyt ensimmäistäkään sukkaa.. Mut nää tiikdrintassut on ihan mielettömän hienot!!! 😍

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanat tiikerisukat!😍
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Ihanat sukat! Mä oon niin huono saamaan mitään valmiiksi, etten viitsi edes puikkoihin tarttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hidasta on minunkin neulomiseni viime aikoina ollut. Vuodenkin on saattanut ihan perus villasukat olla kesken.

      Poista
  5. Ihanat tikrusukat! Lapset tykkäävät varmasti! Kyllä mulla on puikot esillä kesälläkin, mutta ihan selvästi on tikuttelut lisääntyneet syksyn myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itseasiassa nämä molemmat meni aikuisille naisille. Omista lapsista kahdella on tämmöiset.

      Poista
    2. Ai jahas! Mikäs siinä! Tykkäävät varmasti hekin.

      Poista
    3. Molemmat itse toivoivat eläinsukkia.

      Poista
  6. Hahaa.. :) tulinpas hyvälle tuulelle näistä sukista! sopisi niin meidän pojille myös <3

    VastaaPoista
  7. Into on ollut todellakin hukassa. Liian hektistä elämä, tosin silloinhan juuri pitäisi rauhoittua neulomaan. Ehkä taas talvea kohti, ehkä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Hektistä on täälläkin. Toivottavasti ehdit välillä pysähtyä neulomaan.

      Poista
  8. Ihanat,nuo on varmasti lasten mieleen...ja ehkä aikuistenkin!!:)
    Mä oon kutonut oikeastaan joka syksy omille lapsille sukat.välillä tulee kudottu kummilapsillekkin. Nyt oon kyllä jo pidemmän aikaa virkkaillut enemmän ku kutonut.
    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  9. Onhan sulla pari päivää aikaa neuloa pipo miehelle ;)
    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetki kesti tajuta, mitä tarkoitit. :) J on ke-pe Helsingissä koulussa ja mä pyöritän yksin tätä sirkusta. Saattaa jäädä neulomatta..

      Poista