Tutustumassa luonnonkosmetiikkaan - Dr. Hauschka

torstai 19. toukokuuta 2016
Dr. Hauschka järjesti Lahdessa luonnonkosmetiikka-illan. Kauneusillassa pääsin muiden osallistujien kanssa ensin puhdistamaan kasvot Dr. Hauschkan tuotteilla kosmetologi ja Dr. Hauschka kouluttaja Miila Kallosen opastamana. Sitten maskeeraaja Leila Mäkynen meikkasi yhden meistä samalla kertoen meikkausvinkkejä ja tuotevinkkejä. Illan aikana omia kokemuksiaan ja vinkkejä kertoi myös ihana näyttelijä Kaija Pakarinen. Hän lausui tilaisuuden aluksi Arja Tiaisen runon. Vaikuttava alku luonnonkosmetiikka-illalle.
 


Minä en ole aiemmin käyttänyt Dr. Hauschkan tuotteita. Olen erilaisten kosmetiikkasarjojen sekakäyttäjä ja luonnonkosmetiikasta minulla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta. Yhden illan kokemuksella olen sen verran vaikuttunut Dr. Hauschkan tuotteista, että aion suunnata ostoksille. Ainoa, mistä en ole valmis luopumaan on ripsiväri. Tykkään nimittäin käyttää ripsiväriä, joka poistetaan 38 asteisella vedellä. Kuulin koulutuksessa, että on ihmisiä, joiden silmät eivät kestä tavallisia ripsivärejä, mutta heille sopii kuitenkin Dr. Hauschkan ripsari. Eli ehkä sitäkin joskus, jos omat silmäni herkistyvät näille ei-niin hellävaraisille ja luonnollisille ripsareille. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.





Kaikki Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikka-iltaan osallistuneet saivat kotiin vietäväksi muutamia näytteitä. Tässä kokemuksiani ja ajatuksiani joistakin kokeilemistani tuotteista. Niin ja nuo käyttöohjeet olen vielä tarkistanut Dr.hauschkan nettisivuilta.

Puhdistusvoide on pehmeän rakeista. Se tuntuu melkein kuorintavoiteelta, mutta sitä se ei ole. Puhdistusvoide levitetään kasvoille molemmin käsin painelemalla. (Alkuun teki kyllä mieli hangata kuorintavoiteen tavoin.) Puhdistusvoiteessa on voimakas tuoksu, joka kuitenkin laimenee. Kun menin sanomaan lapselle hyvää yötä kasvojen puhdistuksen jälkeen hän kysyi heti, että mitä minä olen syönyt. Tuoksutin kasvojani myös miehellä. Hän huomasi uuden tuoksun, mutta se ei ollut kuulemma ollenkaan häiritsevä hänen mielestään.

Kasvovesi tulee ohjeiden mukaan suihkuttaa puhdistetulle iholle ja painella kevyesti käsillä ihoon. Tapanani on tähän saakka ollut hangata kasvovesi puhdistuslapulla kasvoihin. Nyt jäi kysymättä, että miksi kasvovesi tulee painella käsin? Tietääkö joku viisaampi? Seuraavaksi ostan mielellään Dr.Hauschkan kasvoveden. Ajattelin kuitenkin vielä käyttää oman vanhan kasvoveteni loppuun.

Laventeli-santelipuu vartalovoiteesta tuli mieleen lapsuus. Meillä on ollut laventelia pienissä tuoksupussessa vaatekaapissa. Tämä tuoksumuisto ei ollut ollenkaan epämiellyttävä asia. Vartalovoiteen tuoksu kuulemma auttaa selkeyttämään ajatukset. Se ei olisi ollenkaan pahitteeksi tässä nykyisessä ruuhkaisessakin lapsiperhe-arjessa. Rasva levittyi hyvin ja imeytyi nopeasti. Se jos jokin on myös hyvä asia!

Huulikiilto on vähintäänkin yhtä hyvä kuin aiemmat käytössäni olleet huulikiillot. Tämä vaan tuntuu hoitavammalta. Huulet jäivät ihanan pehmeiksi. Niin ja huulikiillosta löytyy myös sitä kiiltoa ja väriä.


Tässä kollaasissa laitetaan sävyttävää värinestettä päivävoiteen sekaan.


Itselle muistiin, että ostoslistalle tulee myös meikkivoide sävyä 3 ja huultenrajauskynä sävyä 3. Kivannäköisen ja kestävän värin huuliin sai laittamalla huultenrajauskynää ja päälle huulirasvaa. Niin, että pitänee se Dr. Hauschkan huulirasvakin sinne ostoslistalle lisätä!


Mitenkä teillä, käytättekö luonnonkosmetiikkaa vai tavallista? Onko Dr. Hauschka ennestään tuttu?

Itse en ole ollut minkään yksittäisen kosmetiikkasarjan käyttäjä. Kaapeista ja meikkipussista löytyy monen merkkistä tuotetta. Ja liian usein ihonhoidossa tulee myös luistettua. Nyt olisi taas aika skarpata! Ja jatkossa aion ostaa ja kokeilla enemmänkin Dr. Hauschkan tuotteita. Koska miksipä en ostaisi hyviä tuotteita, jotka kaiken lisäksi on tehty biodynaamisesti viljellyistä ja luomulaatuisista rohdoskasveista. Dr.hauschkan nettisivuilta luin, että kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka. Tuotteilla on valvotulle luonnonkosmetiikalle myönnettävä BDIH-merkintä, kansainvälinen NATRUE-merkintä tai molemmat sertifikaatit.


Ps. Kaikki kuvat ovat kännykällä räpsäistyjä eli laatu on mitä on. Lupasin ottaa kuvia illasta ystäväni puolesta Dr.Hauschkan instagram-tilille. Dr. Hauschka Instagramissa! Tämä blogipostaus on kuitenkin kirjoitettu ihan omasta halusta enkä hyödy tästä mitään. Sain  luonnonkosmetiikka-illasta samat näytteet kuin kaikki muutkin osallistujat. Halusin kuitenkin vinkata täällä blogissa luonnonkosmetiikka-sarjasta, joka on ollut olemassa jo lähes 50 vuotta ja jota minäkin testasin ensimmäisen kerran vasta tällä viikolla!

6 kommenttia

  1. Hauschkaa on käytetty mutta ei ole tuotteisiin rakastuttu. Toki haluaisin rakastua, koska ajatus luonnonkosmetikan käytöstä on erittäin positiivinen

    Puss !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei rakkaus ole syttynyt. Miten kauan sun kokeiluista on? Koostumuksia on käsittääkseni muutettu tässä öö... joskus. (joo, tämä ei todellakaan ole maksettu mainos...)

      Poista
  2. Hauska ja varmasti opettavainen ilta :) Minä käytän luonnonmukaisia aineita hiusten pesussa, ihon puhdistukseen ja joissain rasvoissa. Meikeissä en ehkä ole valmis vielä ottamaan sitä askelta - vaikka kaikkea on kyllä koitettu!

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä Hauschka ja opettavainen ilta! Pikkuhiljaa siirryn luonnonmukaosempaan ja lapset ehdottomasti myös!

    VastaaPoista
  4. Aloitin toukokuussa Dr. Hausckaan siirtymisen ja blogin puolelta löytyykin jo vähän omia kokemuksia: Harmittaa, etten ehtinyt mennä itse ostamaan noita aletuotteita. :( Mulla ei oo juuri kokemusta Hausckan meikeistä, mutta olen nyt toukokuusta asti siirtynyt käyttämään sen ihonhoitotuotteita: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/08/dr-hausckan-perustuotteet-akneiholle.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin käydä lukemassa kokemuksiasi blogistasi. :)

      Poista

Instagram