Lempiruokaviikko

perjantai 8. huhtikuuta 2016
Vietimme hoitolasten kanssa lempiruokaviikkoa. Hoitolapset ovat sopivasti neljä päivää viikossa hoidossa, joten he ja kaksi omaa lasta saivat kertoa lempiruokansa ja niitä me sitten yhdessä söimme tällä viikolla.




Kun olin kysynyt jokaiselta lapselta lempiruokaa sain vastaukseksi kolme ruokaa, jotka koostuivat pastasta ja jauhelihasta. Lisäksi kaksi lasta toivoi täsmälleen samaa ruokaa. Pakko oli kysyä, että onko kenelläkään mitään muuta lempiruokaa. Onneksi yhdelle lapselle tuli mieleen toinenkin lempiruoka, joka ei sisältänyt pastaa ja jauhelihaa. Muuten lapset saivat itse päättää ruuan ja salaatin.




MA: Makaroni, jauhelihakastike sekä keitetyt porkkanat. Kurkku, vesimeloni ja raejuusto.
TI: Itsetehdyt pinaattiletut. Kurkku, omena ja mozzarella.
TO: Kasvissosekeitto, raejuusto ja krutonkeja.
PE: Spagetti, lihapullat ja keitetyt porkkanat. Tomaatti, kurkku, feta ja krutongit.

Helppo viikko. Ruokien suhteen ei tarvinnut miettiä, että mitä syötäisiin. Viikonlopun ruokapähkäilyjä helpotti se, että kysyin meidän koululaisiltakin lempiruokia. Viime viikonloppuna söimme jo esikoisen toiveesta perunamuusia ja lehtipihviä maustevoin kera. Tänään taas on tarkoitus herkutella toisen pojan ehdottamilla täytetyillä patongeilla.

Nyt olisi hyvä aika miettiä valmiiksi ensi viikon ruuat. Etukäteen suunnittelu helpottaa arkea aikalailla. Mutta miten se suunnittelu onkin aina niin vaikeaa?!

 
Kaikenlaiset arkiruokavinkit ovat tervetulleita!
 
 
Meillä valmistetaan kaksi lämmintä ruokaa päivässä. Lounas, jonka syön hoitolasten ja kahden oman lapsen kanssa. Ja sitten tietenkin päivällinen, jota koko kuusi henkinen perhe syö. Ei tosin aina yhtä aikaa harrastuksista johtuen.   

10 kommenttia

  1. Meillä asuu spagettimiehiä -kaikissa muodoissaan ja kastikkeissaan....

    Mutta kyllä- pinaattiletut ...täytyy myöntää, että kyllä ne itse tehdyt pinaattiletut ovat törkeän hyviä. SYön niitä itsekin kasan. :D

    ILoa viikonloppuun. Nautitaan ja rentoudutaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloista ja rentoa viikonloppua myös sinne joko spagetilla tai ilman!

      Poista
  2. Minä teen huomenna miehen toiveruokaa; salaattia, bataattiranskiksia ja pesto-parmesan kanaa. Jälkkäriks pikkusiskon toive; Cookies 'n' cream brownies. �� -rimbeki-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Kuulostaa niin hyvältä! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Onpa kiva idea tuo lempiruokaviikko, voisin testata meilläkin. Meillä syödään aika perusruokia, tosin kasvisversioina. Spagettikastike on tehty soijarouheesta, lihapullien tilalla soijapyörykät jne. Pinaattiletut ovat kyllä hyviä itsetehtyinä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lempiruokaviikkoa! Mä taas käytän harvakseltaan soijatuotteita. Ehkä pitäisi perehtyä paremmin asiaan. Olen jotenkin ajatellut, ettei etenkään pojat saisi syödä soijaa usein.

      Poista
  4. Ihana idea tämä "lempiruokaviikko". :) Meidän lasten lempparit ovat myös jauhelihakastike ja spaghetti. Lisäksi meillä syödään usein uunilohta, kaikenlaisia kettoja kuten nakkikeitto, kalakeitto, lihakeitto jne. Myös kasvispitsa ja tacot ehkä pääsisivät aika korkealle listalle. Hihii..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittoja pitäisi kyllä tehdä useamminkin. Siis muitakin kuin kasvissosekeittoa, jota meillä on melkeinpä kerran viikossa.

      Poista
  5. Meillä viisivuotiaan tytön suosikkiruokaa on "mitä tahansa tortillaletun sisällä" ja riisi+kanakastike, niin että mausteina on ainakin kookosta ja kurkumaa ja rakuunaa, muita saa vaihdella :D

    VastaaPoista

Instagram